• Αναζήτηση
 • Επιστρέφει στην Αθήνα ο Χορστ Ράιχενμπαχ

  Την πρώτη του επαφή με τη νέα κυβέρνηση, θα έχει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα, προκειμένου να διερευνηθούν οι προτεραιότητες και η τεχνική βοήθεια που χρειάζεται η Δημόσια Διοίκηση

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την πρώτη του επαφή με τη νέα κυβέρνηση, θα έχει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα, προκειμένου να διερευνηθούν οι προτεραιότητες και η τεχνική βοήθεια που χρειάζεται η Δημόσια Διοίκηση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Γερμανός αξιωματούχος θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη.

  Ο κ. Ράιχενμπαχ θα επισκεφθεί επίσης τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αρμόδιο για την επίβλεψη της Δημόσιας Διοίκησης και των δαπανών, Ιωάννη Καραβοκύρη.

  Θα μετάσχει ως ομιλητής σε δύο συνέδρια. Το ένα οργανώνεται από τον Economist στις 3 Ιουλίου, με τίτλο «16th Roundtable with Government of Greece-Transforming uncertainty into stability, wisdom and growth» και το δεύτερο στις 5 Ιουλίου, με τίτλο «Exports Money Conference».

  Η δημιουργία της Ομάδας Δράσης έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζει τη λειτουργία της. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κατ’ αίτημα των αρμοδίων υπουργών.

  Αποστολή της είναι η επιτάχυνση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων για την επαναφορά της ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία και η υποβοήθηση των διαρθρωτικών αλλαγών τις οποίες έχει αποφασίσει η Ελλάδα.

  Αποτελείται από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμπειρογνώμονες των κρατών-μελών, το κόστος των οποίων πληρώνεται από την Επιτροπή και τα κράτη- μέλη.

  Απαρτίζεται από δύο κλιμάκια, ένα εκ των οποίων εδρεύει στις Βρυξέλλες και το δεύτερο στην Αθήνα. Το τελευταίο μάλιστα αναμένεται να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό του τους επόμενους μήνες.

  Κάθε τρίμηνο, η Ομάδα Δράσης συντάσσει έκθεση απολογισμού για τις δράσεις της, την οποία απευθύνει στην ελληνική κυβέρνηση και στους Ευρωπαίους εταίρους.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk