• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Υπό όρους η χρήση των ευρωπαϊκών μηχανισμών διάσωσης

  Υπό όρους θα χρησιμοποιούνται πάντα οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διάσωσης ΕΤΧΣ και ΕΜΣ, διευκρίνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, αναφερόμενος σε όρους «διαφορετικών τύπων»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Υπό όρους θα χρησιμοποιούνται πάντα οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διάσωσης ΕΤΧΣ και ΕΜΣ, διευκρίνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, αναφερόμενος σε όρους «διαφορετικών τύπων».

  Ο εκπρόσωπος του υπουργείου πάντως δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικώς με το εάν θα ήταν απαραίτητες κάποιες αλλαγές στον νόμο για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) λόγω των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

  Το νομοσχέδιο για τον μηχανισμό πρόκειται να εγκριθεί στο Βερολίνο σήμερα το βράδυ από τα δύο σώματα του γερμανικού Κοινοβουλίου, μαζί με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

  Ωστόσ, νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου, προκειμένου να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

  Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πριν από την προγραμματισμένη ψηφοφορία για τον ΕΜΣ και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

  Σε δήλωσή του, ο βουλευτής του SPD αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ, σημείωσε ότι «η καγκελάριος πρέπει να εξηγήσει αυτή τη στροφή 180 μοιρών».

  Επίσης, ανέφερε ότι είναι ερωτηματικό αν το γερμανικό κοινοβούλιο αποφασίσει σήμερα για τον ESM.

  Από την πλευρά του, ο βουλευτής του κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ (CDU), αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπαρθλ, υποστήριξε ότι δεν είναι ανάγκη να αναβληθεί η απόφαση, καθώς δεν υφίστανται νομικά προβλήματα.

  Αυτή την πλευρά τους, αναλυτές επισημαίνουν ότι τα νομικά εμπόδια παραμένουν και οι παραχωρήσεις που έκανε η Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής ίσως καταστήσει δυσκολότερη την υπέρβασή τους.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk