Αύξηση πωλήσεων, πτώση κερδών για τη ΝΙΚΕ

Πτώση 8% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού της έτους ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από το κλείσιμο της Wall Street, η Nike.

Πτώση 8% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού της έτους ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από το κλείσιμο της Wall Street, η Nike. Συγκεκριμένα, τα κέρδη του κορυφαίου σε πωλήσεις ομίλου αθλητικών ειδών και εξοπλισμού στον κόσμο μειώθηκαν στα 549 εκατ. δολάρια συγκριτικά με τα κέρδη του αντίστοιχου τριμήνου του προηγουμένου οικονομικού της έτους.
Το υψηλό κόστος παρασκευής των προϊόντων της ΝΙΚΕ περιόρισε τα περιθώρια κέρδους της αμερικανικής εταιρείας. Διότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 12% και έφθασαν στα 6,47 δισ. δολάρια. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε υψηλό εργατικό κόστος και αυξημένο κόστος υλικών.

Το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012 η ΝΙΚΕ αύξησε τις επενδύσεις της στον τομέα του μάρκεντιγκ της λόγω των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro 2012) και των Ολυμπιακών Αγώνων που θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο.

Η υψηλότερη φορολογία που επιβλήθηκε στην εταιρεία σε συνδυασμό με το κόστος αναδιάρθρωσής της, επηρέασαν επίσης τα κέρδη της.

Η εταιρεία αύξησε τις τιμές της προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες, αλλά δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών – για πρώτο τρίμηνο έπειτα από 17 συνεχόμενα τρίμηνα επιδόσεων υψηλότερων των προβλέψεων της αγοράς.

Κατά τις μετασυνεδριακές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η τιμή της μετοχής της ΝΙΚΕ έχασε το 10% της αξίας της.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk