• Αναζήτηση
 • Κτήμα Θεόπετρα Λευκό 2011

  Το όνομα Τσιλιλής είναι, για τους περισσότερους από εμάς, ταυτισμένο με το τσίπουρο και τα εξαιρετικά αποστάγματα. Λιγότεροι, όμως, γνωρίζουν την αγάπη των αδελφών Τσιλιλή για το κρασί και τις προσπάθειές τους για την αναβίωση του αμπελώνα των Μετεώρων.

  Ενός ιστορικού αμπελώνα που καταστράφηκε από τη φυλλοξήρα και άρχισε να ξαναζωντανεύει το 1995, όταν φυτεύτηκαν τα πρώτα κλήματα στο Κτήμα Θεόπετρα.

  Σε αυτό το κτήμα, με τη σπάνια εδαφολογική σύσταση, λίγα χιλιόμετρα νότια από τους βράχους των Μετεώρων, στην περιοχή του προϊστορικού σπηλαίου της Θεόπετρας, καλλιεργούνται ελληνικές και κοσμοπολίτικες ποικιλίες.

  Ανάμεσά τους το Ασύρτικο και η Μαλαγουζιά, που δομούν τον χαρακτήρα της λευκής ναυαρχίδας του κτήματος. Περισσότερο εμφανής στη μύτη η Μαλαγουζιά, με τα εξωτικά φρούτα και τα βότανα, πιο αναγνωρίσιμο στο στόμα το Ασύρτικο, με το νεύρο του να ανεβάζει το σύνολο και να χαρίζει διάρκεια.

  Και οι δύο πάντως συνεργάζονται άψογα, με γευστικότατα αποτελέσματα.

  Τιμή: Περίπου €10 στο ράφι.

  Αφιερώματα
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk