Στο εντυπωσιακό Μουσείο Αυτοκινήτου, στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουνίου η παρουσίαση των 57 έργων με τα οποία οι δημιουργοί τους έλαβαν μέρος στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα τη διαδρομή της «Θεμιστόκλειας Πίστας».

Ο διαγωνισμός είχε στόχο την προβολή και προώθηση της υποψηφιότητας για αγώνες F1 στην περιοχή της Δραπετσώνας και του Πειραιά. Διοργανώθηκε από την Dielphis Formula 1 και υποστηρίχθηκε από τη Free Sunday, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και την Nicofilimon.

Η πρόταση για τη διοργάνωση στην Ελλάδα αγώνων F1 έχει ονομαστεί DielpisFormula1 και η υποψηφιότητα έχει κατατεθεί στις διεθνείς Ομοσπονδίες από τον Νοέμβριο του 2011. Όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές της, η υλοποίησή της κάθε άλλο παρά άπιαστο όνειρο αποτελεί πλέον…

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι φορείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκπρόσωποι της διοργάνωσης

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής (ανάμεσά τους ο Γιάννης Κουτσομύτης, η τεχνοκριτικός Μπία Παπαδοπούλου, ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος, η επιμελήτρια της εκδήλωσης Λιάνα Σκουρλή, ο εκδότης Χρ. Κύρτσος και ο αρχιτέκτονας Θανάσης Παπαθεοδώρου) ανέδειξαν νικητές τους Στέλιο Διαμαντάκη, Αλέξανδρο Μαρκίδη (από τον παιδικό διαγωνισμό!) και Περιμία Μάνθου.

Παράλληλα διενεργήθηκε και δημοπρασία έργων γνωστών καλλιτεχνών -μεταξύ των οποίων οιΚώστας Βαρώτσος, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, Τίνα Καραγεώργη, Αφροδίτη Λίτη, Ανδρέας Νικολάου, ΄Ελενα Παπαδημητρίου, Μιλτιάδης Παπαστάμου, Νίκος Παπουτσίδης και Λία Σταμοπούλου. Τα έσοδα θα προσφερθούν στο Σύλλογο «Ελπίδα».