• Αναζήτηση
 • Κρήτη: Στον εισαγγελέα η συμμορία με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

  Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν σήμερα, Πέμπτη, στο Ηράκλειο τα μέλη του κυκλώματος που δρούσε στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, εκδίδοντας με το αζημίωτο διπλώματα οδήγησης χωρίς μαθήματα και εξέταση.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν σήμερα, Πέμπτη, στο Ηράκλειο τα μέλη του κυκλώματος που δρούσε στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, εκδίδοντας με το αζημίωτο διπλώματα οδήγησης χωρίς μαθήματα και εξέταση.

  Σε μια πρωτόγνωρη επιχείρηση άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εισέβαλαν αιφνιαδιαστικά τις προηγούμενες ημέρες στο «ύποπτο» τμήμα της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και ακινητοποίησαν όλους τους υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους μετά τη σχετική έρευνα βρέθηκαν με χειροπέδες.

  Οι επιτήδειοι κοστολογούσαν 2.500 ευρώ το δίπλωμα στους… «πελάτες» τους και φαίνεται ότι η «επιχείρηση» πήγαινε επί χρόνια «ρολόι», με τους συναλλασσόμενους να ανέρχονται, όπως εκτιμάται, σε μερικές εκατοντάδες.

  Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί με βαρύτατες κατηγορίες στον εισαγγελέα 12 άτομα – οι οκτώ υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης και οι υπόλοιποι εκπαιδευτές οδήγησης – ενώ κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον τρεις ακόμη υπάλληλοι, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία είχε συσταθεί ολόκληρη συμμορία.

  Κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι πολίτες που έλαβαν παράνομα τα διπλώματα οδήγησης – μέχρι σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί 19 από αυτούς, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται.

  Οπως δήλωσε στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης, στην ιστοσελίδα Creta Live.GR, «οι πάντες γνώριζαν ότι τουλάχιστον οι έξι από τους οκτώ συλληφθέντες υπαλλήλους της υπηρεσίας είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλοκή».

  Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον επί τριετία και οι «ταρίφες» κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του υποψηφίου. Εκπτώσεις γίνονταν και αν ο υποψήφιος οδηγός πήγαινε τουλάχιστον να περάσει τα σήματα!

  Οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης και οι δάσκαλοι οδήγησης που μετείχαν στη συμμορία αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστοπροσωπίας, πλαστογραφίας, ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και απάτης κατ’ εξακολούθηση.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk