• Αναζήτηση
 • Τον Γ. Ζανιά προτείνει η κυβέρνηση για πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας

  Τις παραιτήσεις τους από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, υπέβαλαν ο διευθύνων σύμβουλός της Απόστολος Ταμβακάκης και οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι κκ. Λεωνίδας Θεόκλητος και Ανθιμος Θωμόπουλος.

  Νέος διευθύνων σύμβουλος εξελέγη ο έως σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο οποίος προσωρινά αναλαμβάνει και τη θέση του προέδρου της τράπεζας.

  Σε αυτήν πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα προτείνει τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Ζανιά.

  Ωστόσο, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για την τοποθέτηση του κ. Ζανιά στη θέση του, καθώς θα πρέπει να έχει προηγηθεί η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

  Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής αποφάσισε την τοποθέτηση του κ. Πέτρου Χριστοδούλου στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας.

  Οι παραπάνω αλλαγές θα επικυρωθούν με γενική συνέλευση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 20 ημερών.

  Σημειώνεται ότι ο κ. Θεόκλητος αποχωρεί από την τράπεζα, ενώ ο κ. Θωμόπουλος παραμένει στο ΔΣ ως απλό μέλος.

  Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μου ζητήθηκε από την κυβέρνηση, προχθές Τρίτη το απόγευμα, να παραιτηθώ από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης. Και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να καθυστερήσω επ’ ελάχιστον να το πράξω».

  Ο κ. Ταμβακάκης ευχαρίστησε κάθε ένα από τα μέλη του δ.σ. «ξεχωριστά για τη δημιουργική συνεργασία που είχαμε και σας διαβεβαιώνω ότι η Τράπεζά μας, η Εθνική, που είναι βίωμά μου, εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή».

  Παράλληλα, χαρακτήρισε αυτονόητο ότι σε συνθήκες ιδιαίτερα οξυμένες όπως είναι τώρα, με την κρίση να εκτείνεται με ρυθμό χιονοστιβάδας στην Ευρώπη και όχι μόνο, οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν, υπερβάλλοντας εαυτούς, στις δομικές εκείνες μεταβολές που θα μπορέσουν να τις θωρακίσουν στο επερχόμενο αδυσώπητο αυριανό περιβάλλον.

  «Ακόμα και μέχρι σήμερα εξετάσαμε και εξετάζουμε όλες τις πιθανές εναλλακτικές που έχει η Εθνική για στρατηγικές συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» υπογράμμισε ο κ. Ταμβακάκης.

  Η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

  «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μετά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, εξέλεξε στη θέση του παραιτηθέντος Προέδρου της Τράπεζας κ. Βασίλη Ράπανου ως νέο Πρόεδρο τον μέχρι σήμερα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά.

  Στη θέση αυτή θα τον διαδεχθεί ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, μετά την παραίτησή του από τη θέση του Υπηρεσιακού Υπουργού Οικονομικών, αφού προηγουμένως εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

  Στο Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης και εξελέγη ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

  Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μόνος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος εξελέγη ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Τράπεζας κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

  Επίσης, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος.

  Παράλληλα, ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης παραιτήθηκε και από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ, της οποίας ήταν Πρόεδρος, ενώ ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος παραιτήθηκε ταυτόχρονα από τις θέσεις που κατείχε ως Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τα παραιτηθέντα μέλη του για το έργο που επιτέλεσαν στην Τράπεζα και στον Όμιλο της, σε ιδιαίτερα μάλιστα κρίσιμες περιόδους, και ευχήθηκε σε κάθε έναν προσωπικά ατομική και οικογενειακή υγεία κι επιτυχία στις επόμενες επαγγελματικές ενασχολήσεις τους».

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk