• Αναζήτηση
 • Γ. Παπανδρέου: Εξιλαστήριο θύμα η Ελλάδα

  Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η Ευρωζώνη, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε σταυροδρόμι αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η Ευρωζώνη, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε σταυροδρόμι αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

  Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «είναι πολύ εύκολο να δημιουργείται η αίσθηση ενός εξιλαστήριου θύματος, δηλαδή ότι φταίει η Ελλάδα».

  Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου «είναι πασιφανές ότι η Ελλάδα έχει τα προβλήματά της, τα οποία λύνει με δύσκολες αποφάσεις αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της», πρόσθεσε, ωστόσο, «ότι θα πρέπει πλέον και η Ευρώπη να αναλάβει συλλογικά τις ευθύνες της συμπληρώνοντας την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης».

  Ο πρώην πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως «εάν δεν δημιουργηθούν θεσμοί, όπως τα ευρωομόλογα, η τραπεζική ένωση που θα εγγυάται τις καταθέσεις όλων των πολιτών, η οικονομική και δημοσιονομική ένωση, αλλά και μια στρατηγική για την ανάπτυξη, τότε θα μεγεθυνθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη ευρωζώνη δημιουργώντας ένα βαθύ χάσμα, ένα νέο τείχος του Βερολίνου, μεταξύ των χωρών με υψηλό ρίσκο και εκείνων με χαμηλό ρίσκο».

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk