• Αναζήτηση
 • Διαδοχικές συναντήσεις Παπούλια την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

  Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους θα έχει εντός της ημέρας, στις Βρυξέλλες, και πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ηγείται της ελληνικής αντιπροσωπείας. Στη μία το μεσημέρι, ο κ….

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους είχε εντός της ημέρας, στις Βρυξέλλες, και πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ηγείται της ελληνικής αντιπροσωπείας.

  Στη μία το μεσημέρι, ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και νωρίς το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ στο περιθώριο της συνόδου θα έχει διμερείς συναντήσεις και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

  Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Παπούλιας, συζήτησε όλες τις πτυχές της ευρωπαϊκής κρίσης και του ελληνικού προβλήματος με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

  Αυτό που απεκόμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές είναι ότι το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας δεν αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικών συζητήσεων στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στον βαθμό που το κλιμάκιο της τρόϊκας δεν έχει ακόμη επισκεφθεί την Ελλάδα και συνεπώς δεν έχει συντάξει τη σχετική οικονομική έκθεση. 

  Αντιθέτως, τα οικονομικά προβλήματα χωρών όπως η Ισπανία, η Κύπρος , αλλά και η Ιταλία, καθώς και τα ζητήματα της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου Κορυφής.

  Από ελληνικής πλευράς, ο κ. Παπούλιας επισήμανε στον κ. Ρομπάϊ ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ωστόσο τα προβλήματα ρευστότητας που ταλανίζουν τη χώρα.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε επίσης τους κινδύνους που θα επέφερε ενδεχόμενος διχασμός της Ευρώπης σε βόρειους και νότιους.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk