• Αναζήτηση
 • Οι σκέψεις μιας άυπνης άνεργης νέας

  Οι σκέψεις μιας άυπνης άνεργης νέας | tovima.gr

  Είμαι μια νέα, που η οικογένειά μου μου κληροδότησε αγάπη, γνώσεις αλλά κυρίως αρχές και αξίες. Από μικρή μου έμαθαν να σέβομαι κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, οικονομικής και μορφωτικής κατάστασης. Μου έμαθαν να σέβομαι τα ζώα και οτιδήποτε άλλο φέρει αυτός ο πλανήτης, ο οποίος δεν είναι κτήμα μας, απλά μας φιλοξενεί. Μου έμαθαν να συμπονώ και να βοηθώ τον αδύνατο. Αλλά κυρίως μου έμαθαν τι εστί δημοκρατία. Μου έμαθαν να ακούω και να σκέφτομαι.

  Ας αφήσουμε το χθες όμως κι ας περάσουμε στο σήμερα. Είμαι μια νέα, λοιπόν, που κοπιάζει να εμπλουτίσει τη συλλογή της με πτυχία. Πτυχία, που η μόνη τους χρησιμότητα είναι να στέκουν στο συρτάρι (ούτε φράγκο για κορνίζες δεν έχουμε) ή να περιφέρονται με τη μορφή αντιτύπων συνοδεύοντας βιογραφικά σε «ημέρες καριέρας».

  Λυπάμαι, για τους γονείς μου, γιατί αυτή η μόρφωση τους κόστισε πολλές θυσίες και στερήσεις. Λυπάμαι, γιατί η παιδεία που μου προσέφεραν οι ίδιοι τους αφιλοκερδώς, σήμερα αποτελεί βάρος για μένα. Δεν μου επιτρέπει να ακολουθήσω την πραγματικότητα που μου ορίζουν οι άλλοι και με κρατά ξάγρυπνη τα βράδια.

  Περισσότερο λυπάμαι όμως, για τους απαίδευτους (μορφωμένους ή μη, νέους ή γέρους) αυτής της χώρας, που μου στέρησαν κάθε ελπίδα για το αύριο.

  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk