• Αναζήτηση
 • Η Νότια Ευρώπη ας προστατέψει τον εαυτό της

  Η Νότια Ευρώπη ας προστατέψει τον εαυτό της | tovima.gr

  Είπε η καγκελάριος κ. Μέρκελ ότι ενόσω ζει δεν θα εκδοθούν ευρωομόλογα, δεν θα υπάρξει αμοιβαία εγγύηση χρέους. Η θέση αυτή είναι αντιευρωπαϊκή. Η Γερμανία δούλεψε αθόρυβα, νόμιμα και με συνέπεια τα τελευταία χρόνια και τώρα είναι σε θέση να εκμεταλλεύεται τις δυσκολίες των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών αποκομίζοντας κέρδη. Δανείζεται με σχεδόν μηδενικά επιτόκια και δανείζει με υψηλότερα επιτόκια τις χώρες του Νότου της Ευρώπης αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

  Φυσικά ευθύνη έχουν οι χώρες του Νότου που επέτρεψαν τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα στις χώρες τους. Η Γερμανία κατάφερε το πιο πάνω με την αποστέρηση των πλατιών μαζών των εργαζομένων της αυξήσεων στις αποδοχές τους. Κατέστη πολύ ανταγωνιστική και τώρα εκμεταλλεύεται την κατάσταση. Η κ. Μέρκελ δεν θέλει να ακούσει τις θέσεις των εργαζομένων της χώρας της ούτε τις θέσεις των πολιτών των χωρών του Νότου και να σταματήσει να εκμεταλλεύεται την κατάσταση αποκομίζοντας κέρδη.

  Ο ΝΟΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Σε κάθε έντυπο, σε κάθε site, σε κάθε face book πρέπει να πέσει το σύνθημα: ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΡΟΥΧΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ. ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ. Η πιο πάνω θέση είναι καθόλα ηθική. Η συμπεριφορά της Γερμανίας δεν είναι.

  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk