ΒΗΜΑτοδότης: Η λέαινα με το σπασμένο τακούνι

«Στη Βουλή βρίσκονται τα 18 λιοντάρια της Χρυσής Αυγής ή για να ακριβολογούμε τα 17 λιοντάρια

ΒΗΜΑτοδότης: Η λέαινα με το σπασμένο τακούνι | tovima.gr
«Στη Βουλή βρίσκονται τα 18 λιοντάρια της Χρυσής Αυγής ή για να ακριβολογούμε τα 17 λιοντάρια και μία λέαινα», γράφει το επίσημο site της Χρυσής Αυγής, με πλούσια αναφορά στην ορκωμοσία των βουλευτών της. Η «λέαινα» είναι η κυρία Ελένη Ζαρούλια, η μοναδική βουλευτής που εξέλεξαν οι εθνικιστές (όπως αυτοαποκαλούνται) και είναι η σύζυγος του «αρχηγού» κ. Ν. Μιχαλολιάκου. Κατά την είσοδό της στη Βουλή η «λέαινα» έσπασε το τακούνι της από το 8ποντο παπούτσι της, το οποίο και επιχείρησε να το διορθώσει λίγο αργότερα εντός Κοινοβουλίου, εντός της αιθούσης για να ακριβολογούμε.

***
Τα υπόλοιπα «λιοντάρια» (ανάμεσά τους και ένας πανύψηλος κοντοκουρεμένος βουλευτής με την επωνυμία «Καιάδας» και ένας άλλος με μακριά σπαστά μαλλιά με την επωνυμία «Καραϊσκάκης») δεν προσήλθαν αυτή την φορά ομαδικά, όπως έκαναν στην προηγούμενη ορκωμοσία, αλλά κατά μόνας. Άλλωστε είναι και δύο λιγότεροι αφού στις εκλογές της 6ης Μαΐου εξέλεξαν 20 βουλευτές και τώρα 18. Ο «αρχηγός» έσπευσε να ασπασθεί το Ευαγγέλιο και το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου, αλλά μόλις άρχισε ο όρκος των μουσουλμάνων βουλευτών στο Κοράνι, έδωσε ένα είδος παραγγέλματος και αμέσως «τα 17 εθνικιστικά λιοντάρια και η λέαινα» κάθισαν κάτω σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως έλεγαν, για την «επεκτατική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στην περιοχή». Σας ενημερώνω, με την ευκαιρία, ότι η Χρυσή Αυγή απαγορεύει στα μέλη της να χρησιμοποιούν ό,τι είναι τούρκικο και τα προτρέπει να μην βλέπουν καν… τουρκικά σίριαλ στην τηλεόραση.

***

Ο κ. Αλ. Τσίπρας συγκροτεί τη σκιώδη κυβέρνησή του με συνεχείς διαβουλεύσεις με τα στελέχη του και μοιράζει ρόλους. Έδωσε, για παράδειγμα ρόλο στους κκ. Δρίτσα και Κουράκη να αναλάβουν να παρακολουθούν τους τομείς Άμυνας και Παιδείας και ζήτησε να συσταθεί ομάδα όχι για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, αλλά (και εδώ είναι η έκπληξη) για την παρακολούθηση της εφαρμογής του… μνημονίου. Κατά άλλα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να ψηφίσουν τελικά τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη ως Πρόεδρο της Βουλής αλλά υπό όρους. Ποιοι είναι αυτοί; Να πάρουν σαφείς δεσμεύσεις ότι δεν πρόκειται να γίνει αλλαγή του κανονισμού της Βουλής σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέτοια δέσμευση όμως έως το βράδυ δεν πήραν. Αντιθέτως την πήραν από τον κ. Β. Πολύδωρα που δεν είναι όμως πλέον Πρόεδρος της Βουλής.

***
Ο κ. Ι. Κουκιάδης, τώρα που υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία του ΤΑΠΙΕΔ άρχισε να κάνει κριτική στις έως τώρα ενέργειες και πράξεις του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Είπε ο κ. καθηγητής ότι τίποτα δεν έγινε όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις τόσο καιρό (σας υπενθυμίζω ότι αυτός ήταν Πρόεδρος) και ότι εάν αποκρατικοποιηθεί ο ΟΣΕ (που ορισμένοι κυβερνητικοί έσπευσαν να πουν ότι είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και μάλιστα σύντομα), θα δώσει και ειδικό βραβείο: «ποιος θέλει σήμερα τον ΟΣΕ;», είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αποκαλύπτοντας μάλιστα όταν το Ταμείο επρόκειτο να αξιοποιήσει μία δημόσια έκταση στη Μεσσηνία την οποία βρήκε… κτισμένη!

***
Ωσάν ένα μεγάλο πολιτικό γραφείο υπουργών, βουλευτών και (το νέο είδος) εν αναμονή υπουργών, έμοιαζε, το καφενείο της Βουλής, αλλά και το εντευκτήριο βουλευτών, στη πρώτη ημέρα της ολομέλειας της Βουλής. Πέραν των συγγενών και φίλων που προσήλθαν στην ορκωμοσία των βουλευτών, βρέθηκαν στο Κοινοβούλιο και πολλοί πρώην βουλευτές, υπουργοί, πρώην διοικητές οργανισμών και τραπεζών, γαλάζια στελέχη, συνδικαλιστές που συνωστίζονταν να δουν τους υπουργούς για έναν και μόνον λόγο. Να τους ζητήσουν κάποια θέση ή κάποια διοίκηση σε τομείς της αρμοδιότητάς τους.

***
Ο πλέον περιζήτητος ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος καθώς ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαρά και ο πρώτος τη τάξη υπουργός κ. Δ. Αβραμόπουλος απουσίαζαν, κατείχε τα πρωτεία ανάμεσα σε συναδέλφους του υπουργούς. Ακόμα και ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλος τον συνάντησε, έξω από τα υπουργικά έδρανα (τον αγκάλιασε, τον φίλησε, τον αποκάλεσε «φιλαράκι») και έκλεισαν ραντεβού μια από τις προσεχείς ημέρες για να τα πουν προφανώς μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους.

***
Μια και μιλάμε για τους νεορκισθέντες βουλευτές, δεν πέρασε από κανέναν (και κυρίως από τους φωτογράφους) απαρατήρητη η παρουσία της βουλευτού Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Ηρώ Διώτη. Πήγε να ορκισθεί έχοντας το σκουλαρίκι στη μύτη και στη διάρκεια της ορκωμοσίας έβγαλε από την τσάντα της μία βεντάλια ισπανικού τύπου και άρχισε να κάνει αέρα.

****

Ως δικαίωση μπορεί να εκληφθεί η πιθανολογούμενη τοποθέτηση του πρέσβη κ. Στ. Βασιλόπουλου, διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού. Ο κ. Βασιλόπουλος πρώην πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών (επί υπουργίας κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη) απομακρύνθηκε από τη θέση του και τοποθετήθηκε ουσιαστικά στο «ψυγείο» (στη Διπλωματική Ακαδημία) έπειτα από την άρνησή του να συνυπογράψει το πόρισμα για την περίφημη απόδραση του Καραβέλα στο εξωτερικό. Το πόρισμα δεν έριχνε καμία ευθύνη στην τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

***
Ένας πρώην Πρωθυπουργός συνταξιοδοτείται σήμερα και δεν κρύβει την χαρά του. Πρόκειται για τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο, ο οποίος βγαίνει στη σύνταξη από Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

***
Κατηγορίες για το ποιος είναι το μεγαλύτερο… νούμερο αλληλοεκτόξευσαν ο Πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κ. Λουράντος και ο κ. Θ. Πάγκαλος. Την αρχή έκανε ο κ. Πάγκαλος που είπε νούμερο τον κ. Λουράντο. Ο Πρόεδρος του ΦΣΑ απάντησε: «δεν με ενοχλεί που το μεγαλύτερο νούμερο στην Ελλάδα με είπε νούμερο. Θα του κάνω μήνυση, επειδή θέλει να είναι ανοιχτά και τα 8 φαρμακεία στο χωριό του». Αναμένεται απάντηση του κ. Πάγκαλου…
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk