• Αναζήτηση
 • Τζέρι Ράις: «Θα υπάρξει και δεύτερη αποστολή της Τρόικας στην Αθήνα»

  Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις μιλώντας στην Ουάσιγκτον αποκάλυψε πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα έλθει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδος, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή η οποία θα έχει ως στόχο την αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις μιλώντας στην Ουάσιγκτον αποκάλυψε πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα έλθει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδος, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή η οποία θα έχει ως στόχο την αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

  Ο Ράις τόνισε συγκεκριμένα πως ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδος και το κλιμάκιο της τρόικας θα επικεντρωθεί στην συλλογή στοιχείων και στην αξιολόγηση εφαρμογής του προγράμματος κατά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. «Θέλουμε να γνωρίσουμε την νέα κυβέρνηση και να συζητήσουμε τις απόψεις της» δήλωσε.

  Ακόμη, αποκάλυψε πως σε δεύτερο χρόνο -τον οποίο δεν προσδιόρισε- θα ακολουθήσει δεύτερη διαπραγματευτική αποστολή των επικεφαλής της τρόικα κατά την οποία θα συζητηθούν με την ελληνική κυβέρνηση τις δυνατότητες αναπροσαρμογής του προγράμματος.

  «Η διαδικασία θα γίνει βήμα με βήμα. Πρώτα αποτύπωση των δεδομένων ύστερα η διαπραγματευτική αποστολή» σημείωσε.

  Ερωτηθείς για τις δυνατότητες αλλαγών στο Μνημόνιο ο κ. Ράις είπε: «Οι στόχοι του προγράμματος όπως έχουν συμφωνηθεί αποτελούν την βάση των διαπραγματεύσεων. Αν η κυβέρνηση έχει ιδέα για το πώς οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν θα το συζητήσουμε».

  Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδος τα οποία λήγουν στα τέλη Ιουλίου είπε πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα αποτελέσουν μέρος της αξιολόγησης που θα κάνει η τρόικα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο δεν προσδιόρισε το πότε θα συγκληθεί το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την έγκριση της επόμενης δόσης.

  Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του ΔΝΤ για την παρατεταμένη ύφεση και την υψηλή ανεργία στην Ελλάδα , σημειώνοντας πως επιδιώκεται η επίλυση αυτών των προβλημάτων, ενώ αναφερόμενος στις βασικές επιδιώκεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα σημείωσε πως αυτές είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση και η μείωση του δημοσίου χρέους.

  Σχετικά με την Σύνοδο Κορυφής δεν θέλησε να κάνει σχόλια και παρέπεμψε στις θέσεις που παρουσίασε η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ στο προηγούμενο Eurogroup και οι οποίες εστιάζουν στην ενδυνάμωση της νομισματική ένωσης.

  Τι θα γίνει με την Κύπρο

  Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε πως το ΔΝΤ θα στείλει την επόμενη εβδομάδα αποστολή στην Κύπρο με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου, ώστε να προετοιμάσει σε συνεργασία με την ΕΕ και την ΕΚΤ ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

  Ερωτηθείς δε για το εάν θα υπάρχει εμπλοκή του ΔΝΤ στην Κύπρο εάν η χώρα λάβει τα δάνεια που επιδιώκει από Ρωσία και Κίνα ο κ. Ράις απέφυγε να δώσει απαντήσεις.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk