Περισσότεροι άνεργοι στη Γερμανία τον Ιούνιο

Επιπλέον 7.000 ανέργους αριθμεί η Γερμανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση του Βερολίνου. Συγκεκριμένα, ο γερμανικός Οργανισμός Εργατικής Απασχόλησης κατέγραψε 2,882 εκατ. ανέργους το μήνα που εκπνέει, ενώ το Μάιο είχε καταγράψει 2,875 εκατ. ανέργους

Επιπλέον 7.000 ανέργους αριθμεί η Γερμανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση του Βερολίνου. Συγκεκριμένα, ο γερμανικός Οργανισμός Εργατικής Απασχόλησης κατέγραψε 2,882 εκατ. ανέργους το μήνα που εκπνέει, ενώ το Μάιο είχε καταγράψει 2,875 εκατ. ανέργους.

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο παρατηρείται αύξηση των ευρισκομένων εκτός αγοράς εργασίας στη μεγαλύτερη και μακράν ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης. Σε ποσοστό η ανεργία παρέμεινε τον Ιούνιο στο 6,8%.

«Η αγορά εργασίας τον Ιούνιο σημειώνει δείγματα ασθενούς ανάπτυξης», σχολίασε ο υπεύθυνος του Οργανισμού Απασχόλησης Φρανκ-Γιούργκεν Βάις υπενθυμίζοντας ότι παραδοσιακά ο δείκτης ανεργίας μειώνεται τον Ιούνιο λόγω της αύξησης της εποχικής εργασίας.
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk