Είμαι σίγουρη ότι ακόμα και αυτός ο αυστηρός, φλεγματικός Σoν Κόνερι θα έδινε θερμά συγχαρητήρια στην οικονόμο Ζαχάρω. O sir Κόνερι,ο καλύτερος πράκτωρ 007 που πέρασε ποτέ από την ομώνυμη σειρά ταινιών , λάτρης και συχνός επισκέπτης τα καλοκαίρια της Αντιπάρου, ήταν ο πρώτος ο οποίος παρατήρησε τις «αρετές» της δυναμικής αυτής γυναίκας.Η διάσημη στο νησί οικονόμος καλείται συχνά να φροντίσει το σπίτι του Αμερικανού συναδέλφου του, Τομ Χανκς.
Η Ζαχάρω, όπως υποστήριζει ο Σoν, είναι κάτι σαν… το ρολόι του Big Ben (το οποίο τιμητικά έλαβε πλέον το όνομα της Queen Elizabeth) στο Λονδίνο. Χτυπάει πάντα την ώρα που πρέπει. Όταν η οικονόμος Ζαχάρω σπεύδει σε κομψή, μινιμαλιστικού ύφους έπαυλη δίπλα στη θάλασσα της πρώην ταπεινής Αντιπάρου, σημαίνει ότι το ζεύγος Κόνερι φθάνει στο νησί.

Η Ολίβια και η greek cuisine

Λίγες μέρες πριν έγραψα ότι η Ζαχάρω έκανε συχνές εμφανίσεις στη βίλα του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον (αριστερά). Φρόντιζε για την καθαριότητα και πηγαινοερχόταν συχνά στο μικρό παντοπωλείο. Τελικά ο πάμπλουτος ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης κ.Χανκς δεν εμφανίστηκε στη βίλα που έχτισε πριν μερικά χρόνια στο νησί. Βρίσκεται όμως εκεί η σύζυγος του Ρίτα.
Η κ. Χάνκς δεν είναι μόνη. Μαζί της είναι η στενή της φίλη Ολίβια Χάρισον (δεξιά). Η σύζυγος του Τζόρτζ Χάρισον, πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Τhe Beatles, απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα, τις παραδοσιακές ελληνικές νοστιμιές και βέβαια την φροντίδα της οικονόμου Ζαχάρως.
Η Ολίβια Χάρισον είναι η κυρία η οποία συνόδευε τη Ρίτα στις εξορμήσεις της με σκάφος στην κοσμοπολίτικη Myconos.Μία γυναίκα που ουδείς αναγνώρισε. Low profile και μάλλον ασήμαντη εμφανισιακά.

Η Θέκλα προσπάθησε, μεταμφιεσμένη σε… Μανταλένα (με μαύρο μαντήλι στα πυρόξανθα μαλλιά της και total black bohemian look), να πλησιάσει στην έπαυλη. Στάθηκε αδύνατο. Η κ. Γουίλσον δεν συγκινήθηκε στην προτροπή «άλλος για την βάρκα μας».
Είναι γνωστό ότι στην πίσω πλευρά της έπαυλης (μετά από τις συνεχείς παρενέσεις μου τα μέτρα ασφαλείας έγιναν πιο αυστηρά) αράζει καθημερινά η χειροποίητη σκούνα ενός καλοκάγαθου ψαρά. Η ελληνοαμερικανίδα κ. Γουίλσον ξέρει από καλό ψάρι. Η οικονόμος Ζαχάρω τα ψήνει πάνω σε μυρωδικά και τα σερβίρει με σαλάτα σταμναγκάθι. Η κ. Χάρισον δηλώνει απλά ενθουσιασμένη…

Ακριβώς όπως η πριγκήπισσα Σαρλήν του Μονακό η οποία φιλοξενήθηκε μαζί με τον Αλβέρτο στο σπίτι του στενού τους φίλου Αλεξ Κιοσέογλου.
Ρίτα και Ολίβια αναχωρούν από την Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη 3 Ιουλίου.Το ζεύγος Χανκς επιστρέφει την Αντίπαρο τον Αύγουστο μαζί με τα παιδιά τους.

Αλήθειες και ψέματα για τις αγορές των Μπραντζελίνα στη Σαντορίνη

Οι φήμες θέλουν τον Μπραντ Πιτ, την Αντζελίνα Τζολί και τα χαριτωμένα, άτακτα παιδιά τους να φθάνουν στη Σαντορίνη. Ο μεγαλοεφοπλιστής-μεγαλογαιοκτήμων Ντίντη Ευπαλίδης κρατάει πάντα μικρό καλάθι, με την…υπογραφή ενός από τους παλαιότερους και δημοφιλέστερους τεχνίτες του νησιού.
Ο Ντίντη συνηθίζει να λέει ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το πρόγραμμα διακοπών ενός big-big star. Πέρυσι οι εφημερίδες και τα ρεπορτάζ των καναλιών μιλούσαν για την αγορά μιας μυθικής βίλας στο αιγαιοπελαγίτικο νησί από το ζεύγος Μπραντζελίνα. Τελικά Πιτ και Τζολί δεν αγόρασαν ούτε…στάνη με αιγοπρόβατα στη Σαντορίνη.
Η μοναδική αγορά τους σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι ένας εκπληκτικός πύργος στη Νότια Γαλλία.

Κι όμως, το ζευγάρι έφθασε πολύ κοντά στην αγορά πολυτελούς κατοικίας σε προάστιο της Σαντορίνης λίγους μήνες πριν. Μέσω μεσιτικού γραφείου αμερικανικών συμφερόντων. Η βίλα, πρέπει να σας πληροφορήσω, ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία και σημαντικό κολεξιονέρ, ιδιοκτήτη Μουσείου στα βόρεια προάστια. Στο μινιμαλιστικού style κτίριο, στην πάνω πλευρά δημοφιλούς restaurant (εκεί που βρίσκεται και το spot με τα cupcakes της πρώην του Γρηγόρη), στεγάζει την πλούσια συλλογή του με μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες της παρασταστικής ζωγραφικής.
Η έπαυλή του στην Σαντορίνη, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, με σουϊτες, κήπους, πισίνες και συντριβάνια που θυμίζουν αυτά του Καρακάλα στην Ρώμη, εντυπωσίασε το ζεύγος των stars.
Επιθυμία τους ήταν να αγοράσουν… Οποια και αν ήταν η τιμή. Ο ιδιοκτήτης της βίλας όμως δεν πουλούσε. Προτιμάει να απολαμβάνει από εκεί ψηλά στο βράχο μόνος του ή με στενούς του φίλους την εξαιρετική, κινηματογραφική θέα στο Αιγαίο και τις πολυτελείς θαλαμηγούς ελλήνων και ξένων μεγιστάνων. Το τεράστιο, υπερπολυτελές ιστιοφόρο «Maltese Falcon», πέρασε λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη θάλασσα της Σαντορίνης.

Η Δήμητρα και το sunburn με τη… βούλα αστρολόγου

Σε μία σύντομη εξόρμησή του, το περασμένο weekend, στο «Grand Resort Lagonissi», ο Ντίντη συνάντησε την Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου. Κρυμμένος πίσω από ένα… ταπεινό βραχάκι ο shipowner παρακολουθούσε την τροφαντή σύζυγο του αείμνηστου ηγέτη του ΠαΣοΚ να κάνει εμφανίσεις με see-through πουκαμίσες πάνω από τα μικροσκοπικά μπικίνι της.
Η κυρία Παπανδρέου απολάμβανε τα χάδια του ήλιου και φρόντιζε συχνά να «περνάει» ένα στρώμα από αντηλιακό στον νεαρό κύριο ο οποίος τη συνόδευε. Η ίδια, όπως με πληροφόρησε ο Ντίντη, υποστήριζε ότι είναι ο αστρολόγος της.

Oh! Mon Dieu! Η πανύψηλη, κατάξανθη κυρία Παπανδρέου είχε πάντα αδυναμία στους επαγγελματίες «μελετητές των άστρων». Από την εποχή ακόμα του περίφημου Θωμαδάκη.

Μμμ! Τι θυμήθηκα τώρα…Εποχές λάμψης, δύναμης, εξουσίας στο πλευρό ενός ισχυρού τότε ηγέτη. Όταν ακόμα κι ένας αστρολόγος μπορούσε να γίνει «θέμα» στα διεθνή media. Ιδιαίτερα όταν επισκεπτόταν το νοσοκομείο Χέρφιλντ.

Κάπου εκεί στον Λυκαβηττό

Το pinscher μου, o Ρόμελ, λατρεύει τις βόλτες στον περιφερειακό Λυκαβηττού. Έστω κι αν οι συναντήσεις του με το pitbull Οράτιο είναι πάντα επεισοδιακές.
Στις αρχές της Κλεομένους, απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο «St. George Lycabettus», έχουν σταματήσει να ακούγονται ήχοι από το βάθος της γης. Η τεράστια βοή που έμοιαζε με αυτή των Ορκς και Ούρουκ Χάι όταν έσκαβαν στα έγκατα της γης για τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» έχει αντικατασταθεί από μικρά, ρυθμικά χτυπήματα. Τα πολυπληθή συνεργεία τοποθετούν σίδερα πάνω στην τεράστια τρύπα.
Οι περίοικοι υποστηρίζουν ότι οι σιδερένιες εγκαταστάσεις θα καλυφθούν από κρύσταλλο, κάτι σαν ένα διάφανο «πάτιο» μέσα από το οποίο οι ιδιοκτήτες θα έχουν εκπληκτική θέα στην πόλη που απλώνεται μπροστά τους.
Η μονοκατοικία της Μαρίνας Βερνίκου (κόρης του παραιτηθέντος Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου) και του Μίλτου Καμπουρίδη θα είναι από τις πολυτελέστερες και ωραιότερες της Αθήνας. Μια βίλα που θα μπορούσε να βρίσκεται στα βόρεια προάστια.
Το σπίτι συναγωνίζεται σε πολυτέλεια και glamour αυτό του επιχειρηματία Ντόρη Μαργέλλου, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω. Αναμένεται να παραδοθεί στο νεαρό ζευγάρι Βερνίκου-Καμπουρίδη σε 8-9 μήνες.
Ο μπαμπάς, γνωστός εφοπλιστής ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των ενοικιαζόμενων yachts, παραμένει λάτρης της παραλίας αλλά και της περιοχής του Παλαιού Ψυχικού.
Περισσότερες πληροφορίες για πρόσωπα και γεγονότα από την Ελλάδα και τον κόσμο στο «Βήμα της Κυριακής».