• Αναζήτηση
 • Μάλι: Τραυματίστηκε σοβαρά σε συγκρούσεις ο ηγέτης των Τουαρέγκ

  Για σοβαρό τραυματισμό του γενικού γραμματέα των Τουαρέγκ Μπιλάλ Αγκ Ασέριφ στις φονικές συγκρούσεις στην πόλη Γκάο κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή του τομέα ασφαλείας του βόρειου Μαλί.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για σοβαρό τραυματισμό του ηγέτη των Τουαρέγκ Μπιλάλ Αγκ Ασέριφ στις φονικές συγκρούσεις στην πόλη Γκάο κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή του τομέα ασφαλείας του βόρειου Μάλι.

  «Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του κινήματος των Τουαρέγκ, ο Μπιλάλ Αγκ Ασέριφ, ο οποίος διακομίστηκε σήμερα (σσ: Τετάρτη) για νοσηλεία στο εξωτερικό (σσ: άγνωστο σε ποια χώρα)» αναφέρει πιο συγκεκριμένα η ανώνυμη πηγή.

  Ασαφής παραμένει η κατάσταση της υγείας και ενός ακόμα ηγετικού στελέχους των Τουαρέγκ, του Μαχαμάντου «Τζέρι» Μάιγκα, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με την παραπάνω πηγή «να τραυματίστηκε εξίσου σοβαρά στις ίδιες συγκρούσεις» με τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μάλι. 

  Οι συγκρούσεις γίνονται στο βόρειο τομέα της αφρικανικής χώρας. Η κυβέρνηση στη Μπαμακό κατηγορεί τους Τουαρέγκ «για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα για τη Βόρεια Αφρική».

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk