• Αναζήτηση
 • Ινδονησία: Νέο ναυάγιο με 130 μετανάστες προς Αυστραλία

  Τα συνεργεία διάσωσης περισυνέλεξαν 123 μετανάστες που ναυάγησαν σήμερα κοντά στο Νησί των Χριστουγέννων στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ. «Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, 123 άνθρωποι διασώθηκαν», δήλωσε η Γκίλαρντ στο κοινοβούλιο και πρόσθεσε πως στο πλοίο επέβαιναν 123 ως 133 μετανάστες.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Τα συνεργεία διάσωσης περισυνέλεξαν 123 μετανάστες που ναυάγησαν σήμερα κοντά στο Νησί των Χριστουγέννων στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.

  «Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, 123 άνθρωποι διασώθηκαν», δήλωσε η Γκίλαρντ στο κοινοβούλιο και πρόσθεσε πως στο πλοίο επέβαιναν 123 ως 133 μετανάστες. 

  Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 150 επιβάτες.

  Το νέο αυτό ναυτικό δυστύχημα σημειώνεται λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο πλοίου με περίπου 200 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, περίπου στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

  Το πλοίο βυθίστηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ινδονησία και το Νησί των Χριστουγέννων στον Ινδικό Ωκεανό.

  Πρόκειται για το δεύτερο ναυτικό δυστύχημα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, όταν σκάφος με περίπου 200 λαθρομετανάστες βυθίστηκε στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90 άνθρωποι.

  Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές, με δυο εμπορικά πλοία να βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου.


  «Το πλοίο βυθίστηκε και άνθρωποι βρίσκονται στο νερό», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Αυστραλιανής Αρχής για την Θαλάσσια Ασφάλεια (AMSA) Τζο Μίχαν.

  Η ίδια διευκρίνισε πως υπάρχουν επιζώντες, τους οποίους βοηθούν παραπλέοντα πλοία. «Οι καιρικές συνθήκες είναι κανονικές, όχι ιδανικές», πρόσθεσε.

  Φωτογραφία του πλοίου πριν βυθιστεί, που έδωσε στη δημοσιότητα η AMSA δείχνει ένα σκάφος φτιαγμένο από ξύλο γεμάτο ανθρώπους.

  Τα πρόσφατα επεισόδια έχουν προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Αυστραλία για τη μεταναστευτική πολιτική και την ασφάλεια των συνόρων.

  Τα νερά ανάμεσα στην Ινδονησία και το Νησί των Χριστουγέννων είναι μια συνηθισμένη, αλλά επικίνδυνη πορεία για τους μετανάστες που σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία. Μέσα στην χρονιά αυτή, τουλάχιστον 50 πλοία που μετέφεραν 4.000 μετανάστες εντοπίστηκαν από τις αυστραλιανές αρχές.
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk