Στη Ρεάλ Μαδρίτης συμπαίκτες, στον αποψινό πρώτο ημιτελικό του Euro 2012 ανάμεσα στην Ισπανία και την Πορτογαλία αντίπαλοι. Η επικοινωνία μεταξύ των δέκα ποδοσφαιριστών της Βασίλισσας δεν περιορίζεται μόνο στα συγκεκριμένα στρατόπεδα, αλλά φτάνει και στο προπονητικό κέντρο της Γερμανίας όπου βρίσκονται οι Μεσούτ Οζίλ και Σάμι Χεντίρα.

Στην «κανονική» ζωή όπως συνηθίζουν να λένε οι ποδοσφαιριστές τη διαβίωσή τους σε έναν σύλλογο, είναι όλοι συμπαίκτες και περνούν μαζί δέκα μήνες κάθε χρόνο, διάστημα αρκετό για να τους φέρει κοντά και να τους κάνει να ανταλλάσσουν μηνύματα από το κινητό ή email κατά τη διάρκεια των τουρνουά των εθνικών ομάδων.

Οι δέκα ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης που έχουν φτάσει με τρεις εθνικές ως τα ημιτελικά του Euro 2012 έχουν σκοράρει επτά γκολ. Ο μόνος που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση είναι ο γάλλος Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος δεν τα κατάφερε απέναντι στους συμπαίκτες του Ικερ Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Αλβάρο Αρμπελόα και Τσάμπι Αλόνσο (αναπληρωματικός ήταν ο Ραούλ Αλμπιόλ).

«Είμαστε περήφανοι ως παίκτες της Ρεάλ» είπε ο Οζίλ, ενώ ο Χεντίρα δεν κρύβει ότι «ο Κασίγιας κάνει εξαιρετικό τουρνουά». Οι γερμανοί ποδοσφαιριστές (αντιμετωπίζουν την Πέμπτη την Ιταλία στον δεύτερο ημιτελικό)προσπαθούν να πείσουν τόσο τους ισπανούς συμπαίκτες τους, όσο και τους Πορτογάλους (Πέπε, Κριστιάνο Ρονάλντο, Φάμπιο Κοεντράο) σε περίπτωση που φτάσουν αυτοί στον τελικό «να παίζουν τίμια γιατί χρειαζόμαστε τα πόδια μας».

Ο προπονητής της Ρεάλ κ. Ζοζέ Μουρίνιο που παρακολουθεί τους αγώνες του Euro 2012 σχολιάζοντάς τους για το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera επιμένει ότι «η εθνική Ισπανίας δεν είναι Μπαρτσελόνα για να αγωνίζεται χωρίς επιθετικό» κριτικάροντας την επιλογή του ισπανού ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Βιθέντε ντελ Μπόσκε στο σύστημα 4-6-0. Επειτα από τον προημιτελικό με τη Γαλλία μάλιστα, αρκετοί σχολίασαν το «Τίκι Τάκα», το περίφημο παιχνίδι με τις πολλές πάσες, ότι δεν θυμίζει την Ισπανία του 2010, ούτε προσφέρει θέαμα, αλλά είναι το σύγχρονο… Τικι-Τα-κατενάτσιο!