Ο Βασίλης Σπανούλης εκτός από «βιονικός» μοιάζει και… αχόρταγος για νίκες και διακρίσεις! Ο σταρ του Ολυμπιακού και φυσικός ηγέτης της εθνικής ομάδας μετά την απόσυρση του Δημήτρη Διαμαντίδη το καλοκαίρι του 2011, το έχει βάλει σκοπό να οδηγήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μαζί του παρασύρει τους συμπαίκτες του σε πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά της Βενεζουέλας (2-8/7).

Η εθνική ομάδα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της μετέχοντας σε τουρνουά της Βραζιλίας, επικράτησε της ανανεωμένης και ιδιαίτερα ταλαντούχας Νιγηρίας με 88-76 αν και προς το τέλος της τρίτης περιόδου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 64-69. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος διανύει περίοδο εντυπωσιακής φόρμας, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσαν και οι Ν. Καλάθης, Μπουρούσης και Ζήσης.

Μετά το τέλος του φιλικού ματς ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Ζούρος τόνισε: «Ηταν στην ουσία πρώτο φιλικό με ω όλη η ομάδα παρούσα. Είχαμε πάρα πολλές απουσίες στη διάρκεια της προετοιμασίας. Σήμερα, δεν είχαμε ρυθμό από το πρώτο ημίχρονο, αλλά τουλάχιστον βελτιώσαμε στο δεύτερο κάποια πράγματα, είχαμε καλές στιγμές και συνεργασίες και φτάσαμε σε μία νίκη.

Εντοπίσαμε βέβαια και σημεία στα οποία πρέπει απαραιτήτως να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι. Στους δύο αγώνες που απομένουν για το τουρνουά θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ρυθμό που πρέπει να έχουμε ώστε να πάμε προετοιμασμένοι για μεγάλες μάχες στο Προολυμπιακό».

Ελλάδα: Βασιλειάδης 3, Μπουρούσης 10, Ζήσης 10, Σπανούλης 20, Καλάθης 12, Φώτσης 3, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 6, Μαυροειδής 3, Μάντζαρης 3, Σλούκας 3, Μπράμος, Καϊμακόγλου, Καββαδάς.

Νιγηρία: Σκιν 11,Ιμπέκουε 2, Ντιόγκου 17, Αλ Φαρούκ 8, Νταγκουντούρο 9, Ογκούτσι 7, Άρτσιμπονγκ 4, Αλάντε 16, Ογιεντέζι 2, Ογκμπούζα.

* Το επόμενο φιλικό ματς της Ελλάδας θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης με αντίπαλο την Νέα Ζηλανδία.