• Αναζήτηση
 • Η μεγάλη ώρα της Ευρώπης είναι τώρα!

  Η Ευρώπη περνάει ίσως την χειρότερη κρίση της ιστορίας της. Και η σύνοδος κορυφής η κρισιμότερη

  Η μεγάλη ώρα της Ευρώπης είναι τώρα! | tovima.gr

  Η Ευρώπη περνάει ίσως την χειρότερη κρίση της ιστορίας της. Και η σύνοδος κορυφής η κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών. Αν μετά το τέλος των εργασιών του ευρωπαϊκού συμβουλίου δεν προκύπτει δυναμική δράση και κινητοποίηση των κοινοτικών αρχών για τον έλεγχο της εξαπλούμενης κρίσης χρέους, η Δευτέρα θα βρει την Γηραιά Ήπειρο πολλαπλά πιεζόμενη και απολύτως αμφισβητούμενη.

  Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, με την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία σε καθεστώς μειωμένης ανεξαρτησίας, την Ισπανία αποκλεισμένη από τις αγορές, την Κύπρο έτοιμη να παραδοθεί, την Ιταλία μόλις ένα σκαλί πιο πάνω και τις περισσότερες περιφερειακές χώρες στα πρόθυρα της ύφεσης, δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές και καθυστερήσεις.

  Η Γερμανία και η Γαλλία οφείλουν να αναλάβουν το βάρος μιας γενναίας διόρθωσης ώστε να καταστήσουν σαφές στους πάντες ότι θα στηρίξουν το ευρώ πάση θυσία.

  Αν δεν πάρουν τη μεγάλη απόφαση, πρέπει να γνωρίζουν ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα πέσει και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα θα επέλθει νομοτελειακά. Πράγμα που θα σημάνει και το τέλος της γαλλογερμανικής ηγεμονίας.

  Μέσες λύσεις δεν υπάρχουν πια. Η θα αναπτυχθούν όλα τα όπλα υπεράσπισης του κοινού νομίσματος και του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος ή ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τις φτωχές, όσο και για τις πλούσιες χώρες.

  Και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει παρά να προβάλει και να διεκδικήσει με όσες δυνάμεις διαθέτει, τη μεγάλη ευρωπαϊκή στροφή. Είναι ζήτημα επιβίωσης για μας, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk