• Αναζήτηση
 • Τσαρλς Νταλάρα: Υπερβολικά σκληροί οι όροι για την Ελλάδα

  Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είναι «πιθανότατα η σημαντικότερη» της ιστορίας της, δήλωσε την Τετάρτη σε γερμανική εφημερίδα ο απερχόμενος επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα

  Ο αμερικανός διευθυντής του IIF Τσαρλς Νταλάρα τάχθηκε υπέρ της από κοινού ανάπτυξης όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική: «Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα της Ευρώπης: Για όλους μαζί τα χρέη είναι βιώσιμα, για τα μεμονωμένα κράτη όμως είναι ασήκωτο βάρος. Γι’ αυτό πολλοί από μας επιχειρηματολογούν υπέρ μιας κοινοτικοποίησης της δημοσιονομικής πολιτικής» δήλωσε.

  Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι όροι του προγράμματος για την υπερχρεωμένη Ελλάδα ήταν υπερβολικά σκληροί: «Η επιθυμία για δημοσιονομική πειθαρχία ήταν τόσο ισχυρή, ώστε ανάγκασαν τη χώρα να σφίγγει συνεχώς όλο και περισσότερο το ζωνάρι. Συναισθηματικά μπορώ να το καταλάβω αυτό, αλλά από οικονομικής απόψεως είναι λάθος. Όταν σ’ ένα πλοίο αφαιρείς συνεχώς αέρα από τα πανιά του, κάποια στιγμή θα ακινητοποιηθεί. Το είδαμε να συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα και το βλέπουμε τώρα και στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στις πληττόμενες χώρες κάπως περισσότερο χρόνο για τη μείωση των ελλειμμάτων» είπε.  

  Κατά την άποψή του, μια επιμήκυνση των δημοσιονομικών στόχων για την Ελλάδα θα κόστιζε 20 δις. ευρώ. «Σε σύγκριση με τα ποσά, τα οποία ήδη επενδύθηκαν, αυτά τα χρήματα δεν είναι πολλά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δίνεται βοήθεια χωρίς όρους. Αντιθέτως: Όσον αφορά τις δομικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητο περισσότερο «τέμπο»» πρόσθεσε.  

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk