• Αναζήτηση

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Youtravel από τον FTI

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά του 85% των μετοχών της Stelow Ltd, μητρικής της Youtravel.com, τη διαδικτυακή εταιρία κρατήσεων resort ξενοδοχείων από την Ευρώπη σε δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς κυρίως της Μεσογείου, του έλληνα επιχειρηματία Γιάννη Κεντ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, σε συνέχεια της έγκρισης που εκκρεμούσε από τη γερμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά του 85% των μετοχών της Stelow Ltd, μητρικής της Youtravel.com, τη διαδικτυακή εταιρία κρατήσεων resort ξενοδοχείων από την Ευρώπη σε δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς κυρίως της Μεσογείου, του έλληνα επιχειρηματία Γιάννη Κεντ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, σε συνέχεια της έγκρισης που εκκρεμούσε από τη γερμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η συναλλαγή εκτελέσθηκε με την ημερομηνία της 1ης Απριλίου 2012, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή η Aquis Hotels & Resorts που παραμένει στην ιδιοκτησία του Γιάννη Κεντ. «Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση των διεθνών μας πωλήσεων και η Youtravel.com Ltd παρέχει την ευκαιρία συμμετοχής σε μια γρήγορα αναπτυσσόμενη διαδικτυακή ταξιδιωτική αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FTI κ. Ντίτμαρ Γκουντζ.

Ο ιδρυτής της Youtravel.com Ltd Γιάννης Κεντ θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, η οποία θα ενσωματωθεί άμεσα στη διεθνή ποιοτική δραστηριότητα του FTI. Παράλληλα μέσω του «Meeting Point International», της εταιρίας διαχείρισης προορισμών (DMC) του FTI, η Youtravel.com θα αποκτήσει απευθείας πρόσβαση σε νέα, υψηλής ποιότητας ξενοδοχεία. Τα 20 Meeting Point γραφεία λειτουργούν ξεχωριστά από τα κεντρικά του ομίλου, διαπραγματεύονται συμβόλαια άμεσα με ξενοδοχεία στους προορισμούς. «Εχουμε τώρα την ευκαιρία να αυξήσουμε σημαντικά το χαρτοφυλάκιό μας με υψηλής ποιότητας, αποκλειστικά προϊόντα ανά την υφήλιο», σχολίασε ο Γιάννης Κεντ. Για την ενίσχυση της διοικητικής ομάδας, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Youtravel.com στο Λονδίνο θα ενταχθεί η Αν Ρέζνερ και θα αναλάβει τη δραστηριότητα για την πλευρά του FTI. Προηγούμενα η Ρέζνερ ήταν αντιπρόεδρος Κεντρικής Ευρώπης και Σκανδιναβικών χωρών στο Sabre Travel Network EMEA και μεταξύ αυτών που «έχτισαν» τη διαδικτυακή αγορά.

Στο εξής η Youtravel.com θα εστιάσει καθαρά σε B2B δραστηριότητες. «Εκεί είναι που η Youtravel.com είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία της», σημείωσε η Ρέζνερ. «Η B2C δραστηριότητα θα εξαλειφθεί και θα επικεντρωθούμε στην ανάδειξη και δημιουργία δυνατών συστημάτων για να καλύψουμε τις απαιτήσεις των συνεργατών μας», πρόσθεσε.
Η Youtravel ιδρύθηκε το 2006, σήμερα έχει οκτώ δραστηριότητες στην Ευρώπη και το οικονομικό έτος 2010-2011 είχε έσοδα 95 εκατ. ευρώ. Μέσω του διαδικτυακού portal www.youhotels.com η εταιρία πουλά τέσσερις χιλιάδες ξενοδοχεία, διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες σε παγκόσμια κλίμακα, κυρίως σε ταξιδιωτικά γραφεία και tour operators στη Μεγάλη Βρετανία. Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν έρευνα για τη διαμονή τους στο portal www.youtravel.com. «Στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέες διεθνείς αγορές για τη Youtravel.com και να επεκταθούμε σε παγκόσμιες δραστηριότητες», λέει η Ρέζνερ. Με έδρα το Μόναχο ο όμιλος FTI είχε πωλήσεις που έφθασαν το 1,4 δις ευρώ το οικονομικό έτος 2010-2011, καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τέταρτο μεγαλύτερο tour operator της Γερμανίας FTI Touristik, τον 5vorFlug για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων driveFTI, το διαδικτυακό portal www.fly.de και την FTI Cruises.
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk