• Αναζήτηση
 • Ομπρέλα «Αγάπης και Εθελοντισμού»

  Κάλεσμα αλληλεγγύης και προσφοράς από το Δήμο Πειραιά. Εγκαινίασε την Τρίτη 26 Ιουνίου, το Γραφείο Αγάπης και Εθελοντισμού στο ισόγειο του Δημαρχείου στην πλατεία Κοραή.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με την ευχή όλοι μαζί να ανοίξουμε την καρδιά μας στην αγάπη και στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, εγκαινίασε την Τρίτη 26 Ιουνίου, το Γραφείο Αγάπης και Εθελοντισμού στο ισόγειο του Δημαρχείου στην πλατεία Κοραή. «Σήμερα ξεκινάμε ένα κίνημα εθελοντισμού με απόλυτο πάθος ψυχής. Σκοπός μας είναι να το οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες του Πειραιά, αλλά και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την επικράτεια της χώρας» δήλωσε στο Βήμα.

  {{{ moto }}}

  Το Γραφείο Αγάπης και Εθελοντισμού αποτελεί τη βιτρίνα ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Εθελοντισμού, στο οποίο έκαναν ποδαρικό οι «πιστοί» εθελοντές του Δήμου. Τα μέλη των ΚΑΠΗ με περίσσια αγάπης δήλωσαν στα εγκαίνια ένα δυναμικό παρόν υποβάλλοντας τις πρώτες αιτήσεις εθελοντισμού. «Η ανθρωπιά έχει έδρα της τον Πειραιά, την πόλη της γειτονιάς, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης», τόνισε ο Δήμαρχος.

  Αυτή ακριβώς τη διάθεση των ανθρώπων να προσφέρουν, αλλά και τη δράση εθελοντικών οργανώσεων και ΜΚΟ επιδιώκει να συντονίσει η Δημοτική Αρχή. «Το Γραφείο Αγάπης και Εθελοντισμού φιλοδοξούμε να γίνει μια ομπρέλα για όλες τις εθελοντικές πρωτοβουλίες που γίνονται στο Δήμο του Πειραιά» είπε στο Βήμα ο κ. Αργύρης Δεναξάς, υπεύθυνος των Υπηρεσιών Εθελοντικής Υποστήριξης.

  Οι πέντε πυλώνες του Προγράμματος Εθελοντισμού, όπως εξήγησε ο κ. Δεναξάς, είναι η Υγεία και η Κοινωνική Πρόνοια, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός, το Περιβάλλον, η Εκπαίδευση και ο Τουρισμός. Ειδικά στον άξονα της Κοινωνικής Πρόνοιας, ο στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων του Δήμου και των άλλων φορέων, ώστε να υποστηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποί μας, είτε είναι δημότες του Πειραιά είτε όχι.

  Στο Γραφείο Αγάπης και Εθελοντισμού θα γίνεται η συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών ένδυσης και υπόδησης, που προορίζονται για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Εξάλλου μια από τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής είναι «κανένας άνθρωπος στον Πειραιά χωρίς ένα πιάτο φαγητό, κρεβάτι να κοιμηθεί, γιατρό και φάρμακα».

  «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός αναδεικνύονται ως πρωταρχικές αξίες, που ενώνουν τους ανθρώπους και τους κάνουν όλους πιο δυνατούς. Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. έχει πετύχει πολλούς από τους στόχους της, χάρη στην εθελοντική βοήθεια, αλλά και τη γενναιότατη προσφορά των συνανθρώπων μας. Αυτή τη στιγμή, εξυπηρετούμε περίπου 1000 οικογένειες», είπε η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., κυρία Πασχαλίνα Καλαγιά.

  Αφιερώματα
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk