• Αναζήτηση
 • «Τέλος οι εμβολιασμοί από ΜΚΟ», λένε οι Ταλιμπάν του Πακιστάν

  Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς από μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, οι Ταλιμπάν της επαρχίας Βαζιριστάν του Πακιστάν απαγόρευσαν τους παιδικούς εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας, κατηγορώντας τους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις για κατασκοπία υπέρ των Αμερικανών

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς από μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, οι Ταλιμπάν της επαρχίας Βαζιριστάν του Πακιστάν απαγόρευσαν τους παιδικούς εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας, κατηγορώντας τους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις για κατασκοπία υπέρ των Αμερικανών.

  Ο ηγέτης των Ταλιμπάν στην περιοχή Μουλάς Ναζίρ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν και θεωρείται μία από τις πιο προβληματικές, φρόντισε να διανεμηθούν φυλλάδια στο Νότιο Βαζιριστάν στα οποία δηλώνεται η πρόθεσή του να σταματήσουν οι εμβολιασμοί.

  «Με τον μανδύα των εκστρατειών εμβολιασμού, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους λειτουργούν τα κατασκοπευτικά τους δίκτυα, τα οποία έχουν φέρει θάνατο και καταστροφές με την μορφή επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη», δήλωσε και παράλληλα αμφισβήτησε την ειλικρίνεια των διεθνών προσπαθειών να αντιμετωπίσουν την άκρως μολυσματική ασθένεια. «Από την μία σκοτώνουν αθώα παιδιά με ους βομβαρδισμούς και από την άλλη με τους εμβολιασμούς τους σώζουν ζωές», είπε.

  Η απαγόρευση αποτελεί άλλη μία τροχοπέδη για την εκστρατεία εξαφάνιση της πολιομυελίτιδας στο Πακιστάν, που είναι μία από τις μόλις τρεις χώρες του κόσμου που τα παιδιά συνεχίζουν να προσβάλλονται από την ασθένεια. Μάλιστα, είναι η τρίτη φορά που ένας ηγέτης των Ταλιμπάν απαγορεύει εμβολιασμούς σε περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμιστές μαχητές.

  Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Χαφίζ Γκιουλ Μπαχαντάρ, ο ηγέτης των Ταλιμπάν του Βόρειου Βαζιριστάν εξέφρασε παρόμοιους ισχυρισμούς για τους εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας λέγοντας ότι χρησιμοποιούνται για κατασκοπία και τους απαγόρευσε ωσότου σταματήσουν οι βομβαρδισμοί από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

  Οι αμερικανικές επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εντατικοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά τη σύνοδο του ΝΑΤο τον Μάιο, όταν η πακιστανική κυβέρνηση απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της να ανοίξει τα σύνορα για να παρέχει αυτοκινητοπομπές η οποίες θα μεταφέρουν αναλώσιμα απαραίτητα για τα Νατοϊκά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk