• Αναζήτηση
 • ΝΑΤΟ: Καταδίκη, αλλά όχι δράση, για την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού

  Καταδικάζει το NATO την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τις συριακές δυνάμεις, χωρίς, ωστόσο, να προχωρά στη λήψη άλλων μέτρων κατά της Δαμασκού

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Καταδικάζει το NATO την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τις συριακές δυνάμεις, χωρίς, ωστόσο, να προχωρά στη λήψη άλλων μέτρων κατά της Δαμασκού.

  Ο γγ της Συμμαχίας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ -την οποία ζήτησε η Τουρκία-, χαρακτήρισε την επίθεση «απαράδεκτη».

  Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των 28 κρατών μελών του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το θέμα της κατάρριψης του μαχητικού αεροσκάφους.

  Πολλοί εκτιμούσαν ότι η Τουρκία θα επικαλείτο το Άρθρο 5, το οποίο προβλέπει συντονισμένη αντίδραση της Συμμαχίας, ωστόσο ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι αυτό δεν συζητήθηκε καθόλου.

  Πρόσθεσε ότι περιμένει από τη Δαμασκό να λάβει όλα τα κατάλληλα βήματα, προκειμένου να αποφευχθούν και άλλα τέτοια περιστατικά.

  Τόνισε ότι εάν συμβεί άλλο παρόμοιο περιστατικό, το ΝΑΤΟ θα παρακολουθήσει την υπόθεση και θα εξετάσει τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

  «Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας με πνεύμα αλληλεγγύης» είπε.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk