• Αναζήτηση
 • Αύξησε τον κατώτερο μισθό, όπως είχε δεσμευτεί, ο Φρανσουά Ολάντ

  Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας αύξησε την Τρίτη τον κατώτερο μισθό κατά 2%, τηρώντας την προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας αύξησε την Τρίτη τον κατώτερο μισθό κατά 2%, τηρώντας την προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

  Η αύξηση ανεβάζει τον κατώτερο μισθό από 9,22 ευρώ σε 9,40 ευρώ την ώρα, αύξηση που αντιπροσωπεύει επιπλέον 21,50 ευρώ το μήνα, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν.

  Η μικρή αυτή αύξηση δόθηκε ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί φέτος από 7 ως 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αντισταθμίζει τον πληθωρισμό (1,4%) αφότου αυξήθηκε για τελευταία φορά ο κατώτερος μισθός.

  Ο Σαπέν παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση ανησυχούσε μήπως «αποσταθεροποιήσει την οικονομική διάρθρωση της χώρας» με μια μεγαλύτερη αύξηση, η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα στις μικρές εταιρείες.

  Η Γαλλία έχει τον πέμπτο υψηλότερο μηνιαίο κατώτερο μισθό στην ΕΕ, μετά το Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, σύμφωνα με την Eurostat.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk