Μετά το «θάλασσα στα Τρίκαλα» το «άμμος στην πλατεία Αριστοτέλους». Το δεύτερο δεν αποτελεί προεκλογική υπόσχεση αλλά αδιάψευστη πραγματικότητα, όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία. Μετά την… κατάληψή της από τα κόμματα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήρθε η σειρά του μπιτς βόλεϊ για να εγκατασταθεί στην ιστορική πλατεία της Θεσσαλονίκης. Από την Πέμπτη θα διεξαχθεί στην πλατεία Αριστοτέλους το δεύτερο σιρκουΐ του εφετινού Masters 2012 του μπιτς βόλεϊ με τη συμμετοχή των κορυφαίων ονομάτων του αθλήματος.

Η πραγματοποίηση ενός τουρνουά μπιτς βόλεϊ στην πλατεία Αριστοτέλους αποτελεί πρωτοφανή εμπειρία για τη Θεσσαλονίκη, δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το δημοφιλέστερο άθλημα του καλοκαιριού καταλαμβάνει κεντρική πλατεία μεγάλης πόλης. Το 2010 η Αθήνα έζησε την εμπειρία της διεξαγωγής τουρνουά μπιτς βόλεϊ στην πλατεία Συντάγματος, εκδήλωση που είχε εντυπωσιακή επιτυχία και πρωτοφανή προσέλευση θεατών.

Αγωνιστικά το πρόσωπο του τουρνουά αναμένεται να είναι ο Μάνος Ξενάκης ο οποίος θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ συμμετοχών σε τελικούς που κατέχει ο Δημήτρης Καζάζης (21). Ο Ξενάκης που εφέτος αγωνίζεται με παρτενέρ τον Φρέντι Μπιλήρη είναι ο ρέκορντμαν χρυσών μεταλλίων (19) σε τουρνουά Πανελληνίων Πρωταθλημάτων αλλά και ρέκοντμαν κατάκτησης πανελληνίων τίτλων (6). Επόμενος στόχος του Ξενάκη είναι το ρεκόρ κατάκτησης μεταλλίων αφού μέχρι στιγμής έχει 30 έναντι 34 των Ηλία Αραμπατζή και Γιώργου Γιάτση.