Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός «τρέχει» για να κλείσει τις πολλές «τρύπες» που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας καθώς οι αποχωρήσεις παικτών έχει δημιουργήσει αρκετά κενά. Στόχος των Πρασίνων είναι μέχρι να αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Αυστρία (στις 9/7), να έχει συμπληρωθεί (τουλάχιστον) το βασικό παζλ των ποδοσφαιριστών που θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας.

Οι επαφές των διοικούντων με παίκτες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς καθώς πέραν των Καραγκούνη, Σπυρόπουλου, Κατσουράνη, Λέτο, Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ με την πλευρά των οποίων έγιναν συζητήσεις για την ανανέωση ή αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους, εντείνεται και η προσπάθεια για την ολοκλήρωση των πρώτων μεταγραφών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η περίπτωση του 23χρονου πορτογάλου στόπερ της Πόρτο Αντρέ Πίντο, ο οποίος αποτελεί τον διακαή πόθο του τεχνικού του Τριφυλλιού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα (ήθελε τον παίκτη από την περασμένη σεζόν). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή και πλέον απομένει να δώσει την έγκρισή του και ο πορτογαλικός σύλλογος.

Το νέο όνομα που προέκυψε στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού είναι ο έλληνας ομογενής Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος αγωνίζεται στη ρωσική Αλάνια Βλαντικαβκάζ. Ο 22χρονος επιθετικός που γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και είναι παιδί ελλήνων μεταναστών από την Τρύφο Αιτωλοακαρνανίας, προτάθηκε προ ημερών στους Πράσινους, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτησή του. Ηδη ο παίκτης έχει έρθει στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπαρμπαρούσης ξεκίνησε την καριέρα του στους Μίραμαρ Ρέιντζερς και ακολούθως έπαιξε στην Ουέλινγκτον Ολύμπικ, την Τιμ Ουέλινγκτον, Ουέλινγκτον Φοίνιξ και την Μπρίσμπεϊν Ρόαρ, όπου πήρε μεταγραφή αντί 600.000 ευρώ για την Αλάνια.

Παράταση λίγων ημερών για τη μεταβίβαση των μετοχών

Εν τω μεταξύ, για την ερχόμενη Παρασκευή (29/6) αναβλήθηκε η συζήτηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη μεταβίβαση των μετοχών (54,7%) της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς το Σωματείο «Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012» υπό τον κ. Γιάννη Αλαφούζο.

Στα γραφεία της ΕΕΑ βρέθηκαν ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ και ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας, οι οποίοι κατέθεσαν τον σχετικό φάκελο του Σωματείου. Ωστόσο επειδή έλειπαν ορισμένα έγγραφα, η εξέταση της υπόθεσης μετατέθηκε κατά λίγα εικοσιτετράωρα. «Απολύτως τυπικό είναι το θέμα της έγκρισης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά το προφίλ της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» στο facebook, ενώ από την πλευρά της ΕΕΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, συζήτησε το αίτημα του Σωματείου «Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012», για την μεταβίβαση σε αυτό, ποσοστού 54,72% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η Επιτροπή αποφάσισε, αναβολή της συζήτησης, για την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, προκειμένου να προσκομιστούν δηλώσεις, των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου».