• Αναζήτηση
 • Δροσερές αυτοσχέδιες πτήσεις στο Φάληρο

  Περισσότεροι από 10.000 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν στην πλατεία Νερού στο Φάληρο το 2ο Red Bull Flugtag, την «ημέρα πτήσης» όπως μεταφράζεται η εκδήλωση από τα γερμανικά. Το Red Bull Flugtag άνοιξε τα φτερά του για πρώτη φορά το 1992 στη Βιέννη και έκτοτε έχει διοργανωθεί σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη όπως το Βερολίνο, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Σαν Φρανσίσκο, το Ντουμπρόβνικ, η Πράγα κ.α.. . Εφέτος «απογειώθηκε» για δεύτερη φορά την Ελλάδα, Δηλώνοντας το παρόν παρά τον καυτό αττικό ήλιο, το ενθουσιώδες κοινό απόλαυσε τις τολμηρές βουτιές των 34 ομάδων, παρακολουθώντας μέχρι τέλους τον πιο πρωτότυπο διαγωνισμό αυτοσχέδιων πτήσεων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Περισσότεροι από 10.000 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν στην πλατεία Νερού στο Φάληρο το 2ο Red Bull Flugtag, την «ημέρα πτήσης» όπως μεταφράζεται η εκδήλωση από τα γερμανικά. Το Red Bull Flugtag άνοιξε τα φτερά του για πρώτη φορά το 1992 στη Βιέννη και έκτοτε έχει διοργανωθεί σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη όπως το Βερολίνο, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Σαν Φρανσίσκο, το Ντουμπρόβνικ, η Πράγα κ.α.. Εφέτος «απογειώθηκε» για δεύτερη φορά την Ελλάδα, Δηλώνοντας το παρόν παρά τον καυτό αττικό ήλιο, το ενθουσιώδες κοινό απόλαυσε τις τολμηρές βουτιές των 34 ομάδων, παρακολουθώντας μέχρι τέλους τον πιο πρωτότυπο διαγωνισμό αυτοσχέδιων πτήσεων.

  Αρχαία σανδάλια, καρότα, μπανάνες, ρολόγια τοίχου, τσαρούχια, αλλά ακόμα ένα… ΑΤΙΑ, και η… ελληνική Βουλή, είναι μόνο κάποια από τα ευφάνταστα οχήματα που πήραν φόρα από τον διάδρομο απογείωσης 33 μέτρων για να βουτήξουν στα νερά του Φαλήρου. Θεαματικές πτήσεις και πτώσεις, ξεκαρδιστικές σκηνικές παρουσίες και απρόβλεπτες στιγμές – όπως μια πρόταση γάμου – κυριάρχησαν στο ιπτάμενο γεγονός του καλοκαιριού.

  Σήμα κατατεθέν του φετινού Red Bull Flugtag αποδείχθηκε η ευρηματικότητα και η χιουμοριστική διάθεση των θαρραλέων επίδοξων πιλότων που έβαλαν τα δυνατά τους στη μοναδική αυτή «Ημέρα Πτήσης». Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων διάσημα ονόματα της σόου μπιζ και του αθλητισμού, όπως ο Χάρης Χριστόπουλος, η Shaya, η Κατερίνα Λάσπα, ο Σπύρος Σούλης, ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης και η Μαρία Τσιαρτσιάνη ανέδειξαν στην κορυφή του βάθρου των νικητών τους «SIX T.O.G.S.»

  Ο αρχηγός της ομάδας και πιλότος Παναγιώτης Πιλαφάς, δήλωσε αστειευόμενος: «Αφιερώνουμε τη νίκη αυτή σε εμάς! Λαδώσαμε λίγο την κριτική επιτροπή και τα καταφέραμε! Σοβαρά τώρα, ακόμα απορούμε πως νικήσαμε!!».

  Τα βραβεία του 2ου Red Bull Flugtag:

  1η θέση: «Six T.O.G.S.», η ομάδα κέρδισε μια εκπαίδευση πιλότου αεροσκάφους TRIKE για όλα τα μέλη συνολικής αξίας 7.000€

  2Η θέση: «Οι κουρλοί της Κεφαλονιάς», η ομάδα κέρδισε μαθήματα Παραπέντε, για όλα τα μέλη της ομάδας, συνολικής αξίας 3.500€

  3η θέση: «ΑΤΙΠΕ», η ομάδα κέρδισε μια πτήση με Ακροβατικό αεροσκάφος, για όλα τα μέλη της ομάδας, συνολικής αξίας 2.000€

  Ειδικό βραβείο μεγαλύτερης  απόστασης: «Six T.O.G.S.» με 19,4 μέτρα πτήση.

  Ειδικό βραβείο κοινού: «Μανάρια Airways»

  Αθλητισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk