• Αναζήτηση
 • IST College: Οι νέες ιδέες μετακομίζουν στην Πειραιώς!

  Ένα «σύστημα που προλαμβάνει τις διαρροές και να βοηθά στην εξοικονόμηση νερού», ένα «τουριστικό γραφείο που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες», μια «ψηφιακή προσέγγιση παρακολούθησης του διαβήτη», ένα site «προσφοράς γραφίστικων υπηρεσιών με πληθώρα σχεδιαστών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένο, προκαθορισμένο κόστος και χρονικό διάστημα», μια «διαδικτυακή πλατφόρμα μεταφοράς θετικής ενέργειας ευχών και συμβουλών» και μια «εύκολα παραμετροποιήσιμη και χαμηλού κόστους πλατφόρμα προώθησης του τουρισμού μιας περιοχής» θα διαγωνιστούν με έπαθλο 10.000 ευρώ τα οποία θα επενδύσουν στην χρηματοδότηση της ιδέας

  Ένα «σύστημα που προλαμβάνει τις διαρροές και να βοηθά στην εξοικονόμηση νερού», ένα «τουριστικό γραφείο που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες», μια «ψηφιακή προσέγγιση παρακολούθησης του διαβήτη», ένα site «προσφοράς γραφίστικων υπηρεσιών με πληθώρα σχεδιαστών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένο, προκαθορισμένο κόστος και χρονικό διάστημα», μια «διαδικτυακή πλατφόρμα μεταφοράς θετικής ενέργειας ευχών και συμβουλών» και μια «εύκολα παραμετροποιήσιμη και χαμηλού κόστους πλατφόρμα προώθησης του τουρισμού μιας περιοχής» θα διαγωνιστούν με έπαθλο 10.000 ευρώ τα οποία θα επενδύσουν στην χρηματοδότηση της ιδέας.

  {{{ moto }}}

  Πρόκειται για 6 από τις 141 συνολικά προτάσεις που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό crazybusinessideas.gr που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ΙST College. Η ανακήρυξη των τελικών νικητών θα γίνει την Πέμπτη, στις 19.30 το απόγευμα, στο κτίριο του IST College (Πειραιώς 72, Μοσχάτο).

  «Φέτος είχαμε μεγαλύτερο αριθμό συμμέτοχων τόσο στον διαγωνισμό όσο και στον αριθμό των ανθρώπων, περίπου 6000, που ψήφισαν μέσω της ιστοσελίδας μας προκειμένου να αναδείξουν τις 50 επιλογές που προχώρησαν στην επόμενη φάση. Από αυτές η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από επιχειρηματίες και στελέχη κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων προχώρησε στην επιλογή των 6 τελικών φιναλίστ» σχολιάζει από την πλευρά της η κυρία Τάνια Κωφίδου υπεύθυνη μάρκετινγκ του IST College που είχε επίσης την επιμέλεια για την διοργάνωση του διαγωνισμού.

  Τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες ιδέες αφορούν την καινοτομία, το πραγματοποιήσιμο ή μη της κάθε ιδέας, το κατά πόσο οι της εμπνευστές είχαν παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) και κατά πόσο μπορούν να υποστηρίξουν επικοινωνιακά το εγχείρημα τους. «Η καινοτομία της ιδέας είχε βεβαίως, μιας και μιλάμε για ένα διαγωνισμό που απευθύνεται κατά βάση στις νέες ηλικίες και όχι σε ήδη φτασμένους επιχειρηματίες, αυξημένο συντελεστή βαρύτητας», σχολιάζει η κυρία Κωφίδου.

  Όπως είναι αναμενόμενο στις 141 προτάσεις που διεκδίκησαν την 1η θέση αντανακλάται το «πνεύμα της εποχής». «Πάρα πολλές ιδέες έχουν σχέση με εφαρμογές για το Iντερνετ και την κινητή τηλεφωνία. Αυτό αφενός οφείλεται στα ενδιαφέροντα και τα ερεθίσματα των συμμετεχόντων, αφετέρου στο ότι αυτές οι ιδέες σε ένα πρώτο στάδιο τουλάχιστον δεν απαιτούν ιδιαίτερα υψηλού κόστους επένδυση, επομένως και το ρίσκο είναι μικρότερο» λέει η κ. Κωφίδου.

  Πέρα από την πρώτη θέση που δίνει τα 10 000 ευρώ , τα μέλη των ομάδων που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα θα κερδίσουν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στo IST College σε όποιον τομέα επιθυμούν. «Η πλειοψηφία των προτάσεων που λάβαμε είναι από ανθρώπους 18 έως 25 ετών, οπότε είναι ένα δώρο που μπορούν να αξιοποιήσουν» λέει η κυρία Κωφίδου.

  Στην εκδήλωση θα μετάσχει και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων, ένας οργανισμός που μετρά πάνω από 40 χρόνια ζωής και αυτή τη στιγμή έχει περίπου 2000 ενεργά μέλη. Θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα από πρόσφατη έρευνα του στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι που ξεκίνησαν την τελευταία πενταετία την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. «Ίσως το πιο αισιόδοξο συμπέρασμα από την έρευνα ήταν ότι δυο στους τρεις συμμετέχοντες βλέπουν με θετική ματιά το επιχειρηματικό μέλλον τους» σχολιάζει ο κύριος Βασίλης Ζώτος, πρόεδρος του BGS και καθηγητής αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας για πολλά χρόνια σε βρετανικά πανεπιστήμια.

  «Δεν είναι απλά ένα κλισέ όντως η κρίση έχει ανοίξει σε αρκετούς ανθρώπους τους ορίζοντες τους και την διάθεση να κάνουν κάτι διαφορετικό» σχολιάζει η κυρία Κωφίδου. «Προφανώς δεν μπορούν όλοι να γίνουν επιχειρηματίες. Όμως πιστεύω πως η ικανότητα που απαιτείται για να δημιουργήσεις μια επιχείρηση είναι κάτι που πιο πολύ μαθαίνεται, παρά είναι κάτι έμφυτο».
  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk