• Αναζήτηση
 • Στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο ο Νταβούτογλου

  Στην Αθήνα αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να προετοιμάσει μαζί με τον κ. Δ. Αβραμόπουλο τη σύγκληση του δεύτερου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν το πρωϊ της Τρίτης συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) και αποφάσισαν ότι πρέπει να αναθερμανθούν και πάλι οι διμερείς σχέσεις που τους τελευταίους μήνες, λόγω τόσο της ελληνικής κρίσης όσο και των πολλών ανοιχτών μετώπων στα σύνορα της Τουρκίας, είχαν υποχωρήσει.

  Στην Αθήνα αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να προετοιμάσει μαζί με τον κ. Δ. Αβραμόπουλο τη σύγκληση του δεύτερου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας.

  Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν το πρωϊ της Τρίτης συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) και αποφάσισαν ότι πρέπει να αναθερμανθούν και πάλι οι διμερείς σχέσεις που τους τελευταίους μήνες, λόγω τόσο της ελληνικής κρίσης όσο και των πολλών ανοιχτών μετώπων στα σύνορα της Τουρκίας, είχαν υποχωρήσει. Ο αρχικός στόχος είναι το κοινό υπουργικό συμβούλιο να μπορέσει να πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου, εφόσον και οι συνθήκες το επιτρέψουν.

  Οι δύο άνδρες είχαν την πρώτη τους προκαταρκτική επαφή σε φιλικό κλίμα, λίγες μόλις ημέρες μετά τις τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του κ. Αβραμόπουλου όσο και του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με τον τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο σκοπός ήταν να επιβεβαιωθεί η αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση και την εμβάθυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.

  Η έλευση Νταβούτογλου στην ελληνική πρωτεύουσα θα ομοιάζει με εκείνη του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα στην Αγκυρα τον Απρίλιο του 2010 που προετοίμασε το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας που διεξήχθη τελικά στην Αθήνα τον Μάιο του 2010 και στο οποίο υπεγράφησαν περισσότερες από 20 διμερείς συμφωνίες.

  Προετοιμασία για τη σύγκληση του δεύτερου συμβουλίου έχει ήδη γίνει σε επίπεδο γενικών γραμματέων των δύο υπουργείων Εξωτερικών, ενώ έχουν πέσει στο τραπέζι και προτάσεις για νέες συμφωνίες που θα βελτιώσουν το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.

  Η προετοιμασία αυτή αναμένεται να ενισχυθεί ενόψει του Σεπτεμβρίου, ενώ και ο κ. Αβραμόπουλος, όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις πρώτες κινήσεις του, θεωρεί την αναζωογόνηση του ελληνοτουρκικού διαύλου συνεννόησης βασικό άξονα της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει στην περιοχή.
  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk