• Αναζήτηση
 • To Euronews θα «μιλάει» από τον Δεκέμβριο και ελληνικά

  Ένα ειδησεογραφικό κανάλι που θα εκπέμπει επί 24ωρου βάσεως στα ελληνικά και το οποίο θα ενημερώνει τους Έλληνες για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά και τους ευρωπαίους για την ελληνική επικαιρότητα ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου ο κ. Μάικλ Πίτερς πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Euronews.

  Τη δημιουργία ενός ειδησεογραφικού καναλιού που θα εκπέμπει επί 24ωρου βάσεως στα ελληνικά και το οποίο θα ενημερώνει τους Έλληνες για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά και τους ευρωπαίους για την ελληνική επικαιρότητα ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου ο κ. Μάικλ Πίτερς πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Euronews.

  Ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας τοπικής μονάδας στην Αθήνα με πλήρως στελεχωμένη αίθουσα σύνταξης. Εντός των ημερών, όπως σημείωσε ο κ. Πίτερς, το Euronews θα προσλάβει περισσότερους από 30 μόνιμους εργαζόμενους για τη στελέχωση των του ελληνόφωνου καναλιού, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς.  

  Το κανάλι θα είναι έτοιμο να εκπέμψει στις τηλεοπτικές οθόνες, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες πολυμέσων του Euronews τον προσεχή Δεκέμβριο.

  Ο κ. Πίτερς τόνισε ότι η διαδικασία στελέχωσης θα έχει τελειώσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ ανεπίσημα έχουν καταλήξει στον επικεφαλής της ελληνικής ομάδας τον οποίο και θα ανακοινώσουν όταν θα έχει κλείσει η συμφωνία. Η προκήρυξη για την πρόσληψη των δημοσιογράφων και τεχνικών θα γίνει άμεσα και μεταξύ των κριτηρίων περιλαμβάνεται η γνώση ξένων γλωσσών και η εμπειρία σε ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

  Επισημαίνεται ότι τα ελληνικά είναι η 12 γλώσσα στην οποία θα εκπέμπει το Euronews.

  Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Στ. Στεφάνου, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Λ. Ταγματάρχης και ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θέμις Θεμιστοκλέους.Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ και το ΡΙΚ ανήκουν στους ιδρυτικούς φορείς του Euronews. 

   Όπως τόνισε ο κ. Ταγματάρχης, πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας.

  Media
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk