• Αναζήτηση
 • «Σπάει» σε δύο κομμάτια η αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοκ

  Θετικά εξετάζει το ενδεχόμενο διαίρεσης του ομίλου του ο αυστραλός μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ. Τα σχέδια αφορούν στον διαχωρισμό της εταιρείας News Corporation σε δύο διαφορετικούς ομίλους. Στον έναν θα ανήκουν όλες οι εκδοτικές δραστηριότητες και στον άλλο θα συμπεριληφθούν οι τομείς της ψυχαγωγίας.

  Θετικά εξετάζει το ενδεχόμενο διαίρεσης του ομίλου του ο αυστραλός μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοκ. Τα σχέδια αφορούν στον διαχωρισμό της εταιρείας News Corporation  σε  δύο διαφορετικούς ομίλους. Στον έναν θα ανήκουν όλες οι εκδοτικές δραστηριότητες και στον άλλο θα συμπεριληφθούν οι τομείς της ψυχαγωγίας.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal, που ανήκει στον όμιλο, «ο Μέρντοκ είναι πλέον θετικός προς την ιδέα αυτή».

  Καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή πλεύσης του Μέρντοξκ, που μέχρι πρότινος ήταν αντίθετος στην ιδέα αυτή, έπαιξε το σκάνδαλο των υποκλοπών που έπληξε το κύρος της News Corporation και προκάλεσε οικονομικές απώλειες στον όμιλο.

  Αν τελικά προχωρήσουν οι σχεδιασμοί στον ένα όμιλο θα ανήκουν μερικά από τα πιο «βαριά χαρτιά» της διεθνούς ενημέρωσης όπως οι Times και οι Sunday Times του Λονδίνου, η WSJ και η New York Post, καθώς και ο εκδοτικός οίκος HarperCollins, ενώ στον άλλο θα συμπεριλαμβάνονται το κινηματογραφικό στούντιο 20th Century Fox και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

  Μέχρι σήμερα το πλέον κερδοφόρο τμήμα είναι αυτό της ψυχαγωγίας το οποίο πέρυσι απέφερε κοντά στα 23 δις δολάρια, την ώρα που τ’ αντίστοιχα έσοδα του εκδοτικού τομέα ήταν λιγότερα των 9 δις.

  Η διαίρεση εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αξίες των μετόχων της News Corp, σε μία εποχή που η εμπιστοσύνη τους προς την εταιρεία έχει πληγεί. Άλλωστε, μαζί με το σκάνδαλο των υποκλοπών, αυτός είναι ο άλλος κύριος λόγος που, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, φαίνεται να οδηγεί το Μέρντοκ στην επιλογή του διαχωρισμού.

  Media
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk