• Αναζήτηση
 • Μέρκελ: όσο ζω δεν θα υπάρχουν ευρωομόλογα

  «Η Ευρώπη δεν θα έχει αμοιβαιοποίηση του χρέους όσο ζω» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Reuters σε συνάντησή της με στελέχη του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP)

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Η Ευρώπη δεν θα έχει αμοιβαιοποίηση του χρέους όσο ζω» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Reuters σε συνάντησή της με στελέχη του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

  Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν βλέπει στο εγγύς μέλλον την υιοθέτηση της πλήρους αμοιβαιότητας του χρέους μέσω ευρωομολόγων, όπως φέρεται να δήλωσε σε συνάντηση βουλευτών του FDP, εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό.

  «Δεν το βλέπω, όχι όσο ζω» είπε σε σύνοδο των Ελεύθερων Δημοκρατών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

  Η καγκελάριος, όπως μεταδίδει το Reuters τόνισε πως δεν θα υπάρξει αμοιβαιοποίηση του χρέους ούτε εντός της Γερμανίας μετά τη συμφωνία  για την έκδοση των κοινών ομολόγων «Deutschland bonds» με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

  Χαρακτήρισε δε, σε ομιλία της τη Δευτέρα ότι η αμοιβαιοποίηση χρέους εντός της νομισματικής ένωσης θα ήταν «οικονομικά λάθος» και «αντιπαραγωγική».

  Υπό αναίρεση το καθεστώς προνομιακού δανειστή του ESM

  Συζητήσεις στην Ευρωζώνη για κατά περίπτωση αφαίρεση του καθεστώτος προνομιακού δανειστή του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ESM, αποκάλυψε κορυφαίο στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ.

  Μία τέτοια κίνηση θα ανταποκρινόταν σε ανησυχίες χωρών όπως η Ισπανία, οι οποίες φοβούνται ότι το καθεστώς αυτό μπορεί να φοβίσει ιδιώτες επενδυτές, με την έννοια ότι εάν ένα μεγάλο ποσοστό το χρέους τους ανήκει σε άλλα κράτη-μέλη, αυτά τα κράτη, ως προνομιακοί δανειστές, θα πληρωθούν πρώτοι σε περίπτωση αναδιάρθρωσης ή χρεοκοπίας.

  Ο Βόλκερ Κάουντερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU, δεν ανέφερε συγκεκριμένα την Ισπανία στην κλειστή σύσκεψη όπου έκανε αυτές τις αναφορές, αλλά δήλωσε ότι συζητείται να επιτρέπεται κατά περίπτωση σε κράτη-μέλη να λάβουν βοήθεια από τον ESM χωρίς το καθεστώς προνομιακού δανειστή.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk