• Αναζήτηση
 • Σαρδελάκι, δια χειρός Παπαϊωάννου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οταν μου είπαν στου Παπαϊωάννου ότι κάνουν μαγαζί μαζί με τα «παιδιά» από το διπλανό Piazza Kalamaki, δεν ήξερα τι θα έπρεπε να περιμένω. Είναι, βλέπεις, που οι ψαροφάγοι είναι απαιτητικοί.

  Ελα, όμως, που ο σεφ-ψήστης, Στάθης Ζαγορίτης, έχοντας μαθητεύσει κάποιους μήνες στου Παπαϊωάννου και με την πρότερη πείρα του, ως πιλότος, κατάφερε να «απογειώνει» μέχρι και τον κολιό, που ψήνει ανοιχτό, στο στιλ της παριανής «γούνας» και τον στέλνει στα τραπέζια ζουμερό, σαν τα σαρδελάκια στα κάρβουνα. Αν και ήταν μόνο μιας εβδομάδας μαγαζί, το Σαρδελάκι δούλευε ρολόι.

  Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά και τα αχνιστά μύδια επαναλαμβάνονταν στα τραπέζια και γιατί όχι αφού οι τιμές τους ήταν τόσο προσιτές, που πολλές τάχα λαϊκές ψαροταβέρνες θα ερυθριούσαν μπροστά στον ανταγωνισμό του τριπτύχου ποιότητα-τιμή-θέση. Σημειώνω πως από τα λίγα, αλλά σπιτικά, γλυκά ο σιμιγδαλένιος χαλβάς «έγραφε».

  Δεν τρελάθηκα: Με την μελιτζανοσαλάτα, όπου το σκόρδο ισοπέδωνε τη μελιτζάνα.

  Πληρώνεις: €
  2,5 οι σάλτσες-αλοιφές και τα αλίπαστα,  €5-€6,50 οι σαλάτες και €5,50 -€7,50 τα πιάτα (γαρίδες, κουτσομούρες και η σαλάτα Παπαϊωάννου).

  Φοίβης 15, τηλ. επικοινωνίας 6930 900 039

  Αφιερώματα
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk