• Αναζήτηση
 • Πριβέ πάρτι για τους «σπόνσορες» του Μιτ Ρόμνι

  Ήταν ένα σαββατοκύριακο που θα μείνει σίγουρα αξέχαστο σε όσους το έζησαν από κοντά. Περίπου 700 πολιτικοί υποστηρικτές του Μιτ Ρόμνι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της συντηρητικής Αμερικής παρευρέθηκαν σε ένα διήμερο παρτι που οργάνωσε ο ίδιος ο 65χρονος ρεπουμπλικάνος υποψήφιος σε πολυτελές θερινό θέρετρο στα Βραχώδη Όρη των ΗΠΑ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ήταν ένα σαββατοκύριακο που θα μείνει σίγουρα αξέχαστο σε όσους το έζησαν από κοντά. Περίπου 700 πολιτικοί υποστηρικτές του Μιτ Ρόμνι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της συντηρητικής Αμερικής παρευρέθηκαν σε ένα διήμερο παρτι που οργάνωσε ο ίδιος ο 65χρονος ρεπουμπλικάνος υποψήφιος σε πολυτελές θερινό θέρετρο στα Βραχώδη Όρη των ΗΠΑ.

  Κοινό τους στοιχειο; Μα φυσικά τα γεμάτα πορτοφόλια. Γιά την ακρίβεια, στο θέρετρο προσκλήθηκαν μόνον όσοι φίλοι του Ρόμνι κατέβαλαν προσωπικά 50.000 δολάρια και πάνω γιά την εκστρατεία ή όσοι συγκέντρωσαν περισσότερα από 250.000 δολαρια από φίλους και συνεργάτες τους!

  Το προεκλογικό γουικέντ εκδηλώσεων ονομάστηκε σκωπτικά «Romneypalooza» (κατά το διάσημο ροκ φεστιβάλ μουσικής Lollapalooza) και συγκέντρωσε κάτω από την ίδια στέγη επιφανή στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, τα οποία έδειξαν… εμπράκτως την υποστήριξη τους στον Ρόμνι, υποσχόμενα οικονομική στήριξη στην προεκλογική του εκστρατεία ενάντια στον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου.

  Αυτή που ξεχώρισε με την παρουσία της ήταν η πρώην αμερικανίδα ΥΠ.ΕΞ., Κοντολίζα Ράις, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις στην εναρκτήρια ομιλία της συνάντησης, λέγοντας, εν μέσω επιδοκιμασιών και χειροκροτημάτων από τους παρευρισκομένους, πως «οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβουν ξανά ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή». Κοντά της και ο διάσημος μυστικοσύμβουλος και αρχιτέκτονας των εκλογικών επιτυχιών του Τζορτζ Μπους υιού, Κάρλ Ρόουβ, όπως και ο παλιος υπουργός Εξωτερικών και «δεξί χέρι» του πατέρα Μπους, Τζειμς Μπέικερ.
  Ο Ρόμνι -με προσωπική περιουσία 200 εκατ. ευρώ- έχει κατακριθεί για το επιχειρηματικό παρελθόν του και ιδιαίτερα γιά την έφεση που τον διέκρινε στις απολύσεις, όταν ήταν επικεφαλής στην Bain Capital, μιά επενδυτική εταιρεία που είχε ως αντικείμενο την εξαγορά και «εξυγίανση»,συχνά με βίαιες μεθόδους, αλλων επιχειρήσεων. Αυτό που επισημαίνεται, ωστόσο, από τα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι πως με το διήμερο αυτό, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης επιβεβαίωσε τον βασικό λόγο για τον οποίο επιλέχθηκε ως αντίπαλος του Ομπάμα: την ικανότητα του να συγκεντρώνει τεράστια χρηματικά ποσά για έναν σκοπό- στην περίπτωση μας, την «εξωση» του Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο.

  Η φετινή προεκλογική εκστρατεία του Νοέμβρη, περιλαμβανομένων φυσικά και των επιμέρους μαχών γιά την ανάδειξη εκατοντάδων βουλευτών και γερουσιαστών, αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές θα ξοδευτούν πάνω από 4.5 δις. ευρώ – περίπου 20% περισσότερα από το προηγουμενο εκλογικό ρεκόρ δαπανών του 2008.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk