• Αναζήτηση
 • ΗΠΑ: Θα συνεργαστούμε με την Τουρκία για να λογοδοτήσει η Συρία

  Την διάθεσή του να συνεργαστούν με την Τουρκία, με την οποία τους συνδέεει η κοινή συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, προκειμένου η Συρία να πληρώσει τις συνέπειες της κατάρριψης του μαχητικού αεροσκάφους της Τουρκίας την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την διάθεσή του να συνεργαστούν με την Τουρκία, με την οποία τους συνδέεει η κοινή συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, προκειμένου η Συρία να πληρώσει τις συνέπειες της κατάρριψης του μαχητικού αεροσκάφους της Τουρκίας την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

  Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι η κατάρριψη δεν ήταν ατύχημα αλλά έγινε εσκεμμένα, ενώ ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος του Προέδρου, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην επιθυμία της Τουρκίας να απαντήσει στην ενέργεια αυτή.

  Ομως ο Κάρνεϊ δεν απάντησε ποια θα ήταν κατά τη γνώμη του η ενδεδειγμένη απάντηση: «Θα συνεργαστούμε με την Τουρκία και τους άλλους εταίρους μας ώστε το καθεστώς Άσαντ να λογοδοτήσει», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

  «Βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με τούρκους αξιωματούχους καθώς το ερευνούν», δήλωσε, σημεώνοντας ότι η Τουρκία θα κάνει μια παρουσίαση για το γεγονός στην αυριανή συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

  Νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε την κατάρριψη του αεροπλάνου «ιταμή ενέργεια», ενώ ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου κ. Τζορτζ Λιτλ τόνισε: «Το συριακό καθεστώς πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό (…) Η πράξη αυτή αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την έλλειψη νομιμότητας του καθεστώτος (του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ και όσων κάνει και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό».

  Η ίδια η Τουρκία τόνισε δεν σκοπεύει να κηρύξει τον πόλεμο στη Συρία.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk