• Αναζήτηση
 • Επίθεση του Ντέιβιντ Κάμερον στους άνεργους

  Επίθεση στα κοινωνικά επιδόματα και ειδικότερα αυτά των πολυτέκνων προανήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. Ντέιβιντ Κάμερον, σε μια προσπάθειά του -μεταξύ άλλων- να συσπειρώσει ξανά το κόμμα του και ιδιαίτερα την δεξιά του πτέρυγα. Οι περικοπές των επιδομάτων περιλαμβάνονται στην προσπάθεια για μείβση του δημόσιου ελλείμματος, αν και για την ώρα δεν αποτελούν παρά «προτάσεις για δημόσια διαβούλευση»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επίθεση στα κοινωνικά επιδόματα και ειδικότερα αυτά των πολυτέκνων προανήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. Ντέιβιντ Κάμερον, σε μια προσπάθειά του -μεταξύ άλλων- να συσπειρώσει ξανά το κόμμα του και ιδιαίτερα την δεξιά του πτέρυγα. Οι περικοπές των επιδομάτων περιλαμβάνονται στην προσπάθεια για μείβση του δημόσιου ελλείμματος, αν και για την ώρα δεν αποτελούν παρά «προτάσεις για δημόσια διαβούλευση».

  Στο βρετανικό προϋπολογισμό σε ετήσια βάση η κοινωνική πρόνοια αποτελεί τη μεγαλύτερη δαπάνη. Φέτος ανέρχεται σε 207 δισ. λίρες.

  Ο Κάμερον κατακεραύνωσε τους άνεργους, λέγοντας ότι παλεύουν για να παίρνουν επιδόματα, την ώρα που οι άλλοι εργάζονται: «Όσοι εισφέρουν με τις κρατήσεις τους στο σύστημα, αισθάνονται πλέον έντονα ότι πληρώνουν για όσα απολαμβάνουν άλλοι, χωρίς όμως οι τελευταίοι να εισφέρουν αναλόγως στη γενική προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Την ώρα που τόσοι πολλοί αγωνίζονταιτο δίκαιο είναι να ζητήσουμε όλοι όσοι εμπλέκονται στο σύστημα πρόνοιας να είναι αντιμέτωποι με ταυτόσημες κυβερνητικές αποφάσεις, όπως είναι οι ισχύουσες για τον εργαζόμενο με ένα παιδί» πρόσθεσε.

  Επιπλέον ο πρωθυπουργός Κάμερον πρότεινε να καταργηθεί το επίδομα στέγης για τους νέους κάτω των 25ετών.

  Ο δεξιός πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος είναι γιος πλούσιας οικογένεια, κατηγορείται πως «δεν έχει επαφή με τον μέσο Βρετανό, που με αγωνιά να κλείσει τρύπες στο τέλος του μήνα».

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk