Η δημόσια εικόνα του Αντώνη Νικοπολίδη, ήταν ταυτισμένη με την έννοια της ψυχραιμίας, σχεδόν της ψυχρότητας. Σήμερα το μεσημέρι όμως στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όπου παρουσιάζονταν η αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «Ο αγώνας της ζωής μου» ο πρώην τερματοφύλακας της εθνικής, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν άντεξε όταν ο ηθοποιός και φίλος του Γιάννης Μπέζος ολοκλήρωνε την ανάγνωση ενός κομματιού του βιβλίου του. «Μετά το EURO 2004 ήθελα να τον βρω (σ.σ. εννοεί τον πατέρα του) και να του πω πως πατέρα τα κατάφερα» διάβαζε ο δημοφιλής ηθοποιός ενώ ο παρακαθημένος του Νικοπολίδης βούρκωνε από τη συγκίνηση και «διέλυε» τη γνωστή δημόσια εικόνα του. Λίγο πριν ο Νικοπολίδης είχε εξομολογηθεί μέσω του βιβλίου του ότι πριν την πρεμιέρα του EURO 2004 είχε δει στο όνειρό του τον πατέρα του, γεγονός που αποδείχθηκε καλός οιωνός.
Λίγο αργότερα ο ίδιος θα εξομολογηθεί ότι η εξιστόρηση της ζωής του, αθλητικής και μη, στον δημοσιογράφο Χρίστο Χαραλαμπόπουλο που συνέγραψε τη βιογραφία του, ήταν ένα είδος ψυχανάλυσης «καθώς έβγαλα όλα αυτά που είχα μέσα μου».
Ο Νικοπολίδης επισήμανε ότι αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία του για τρεις λόγους. «Πρώτον για να γνωρίσει ο κόσμος τον άνθρωπο Νικοπολίδη. Τις αξίες, τα όνειρά του, την ψυχολογία του στις δύσκολες στιγμές και στις δύσκολες αποφάσεις. Δεύτερον γιατί ήθελα να δείξω στους νέους ανθρώπους ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται. Οτι πρέπει να θυσιαστείς, να στερηθείς και να μη σε σταματήσει καμία δυσκολία. Και τρίτον για να βοηθηθεί οικονομικά ο Δημήτρης Χαλαστάρας, ένας άνθρωπος ο οποίος εδώ και 12 χρόνια προσπαθεί, μετά από ένα ατύχημα, να σταθεί στα πόδια του».

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος χαρακτήρισε τον Νικοπολίδη θετικό πρότυπο λόγω του χαρακτήρα του, ενώ επισήμανε ότι το μυστικό της επιτυχίας του ήταν η δουλειά και ο σεβασμός στις αρχές. Ο Γιάννης Μπέζος εξομολογήθηκε ότι διάβασε non stop την αυτοβιογραφία του Νικοπολίδη, ενώ χαρακτήρισε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού «παράδειγμα εργατικότητας και καθαρής ματιάς».

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Ασπρούλιας μιλώντας εκ μέρους των εκδόσεων MVP τόνισε ότι «εταιρεία θελήσαμε να δώσουμε τον λόγο στους αθλητές που έχουν τόσα πολλά να πουν και να διηγηθούν».
Για τον Νικοπολίδη μίλησαν ακόμη ο πρώην συμπαίκτης του στην εθνική και στον Παναθηναϊκό Αγγελος Μπασινάς και ο συμπαίκτης του και για «πέντε χρόνια συγκάτοικος» στον Ολυμπιακό Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Γιώργος Καραγκούνης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, ο Γιώργος Λούβαρης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο Τάκης Λεμονής και πολλοί άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου..