Ο Αστέρας Τρίπολης προετοιμάζεται για το παρθενικό του ταξίδι στα Κύπελλα Ευρώπης και η κληρωτίδα του έκανε το χατίρι φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με βατούς αντιπάλους εν όψει της β’ προκριματικής φάσης. Η πελοποννησιακή ομάδα θα παίξει με το νικητή της αναμέτρησης του α’ γύρου μεταξύ της Ιντερ Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν και της Τρανς Νάρβα από την Εσθονία.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης είναι προγραμματισμένο για τις 19/07 εκτός έδρας, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στις 26/07. Οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος) θα μάθουν τους αντιπάλους στην κλήρωση της 20ής Ιουλίου και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στις 30/08.

Η Ιντερ Μπακού ιδρύθηκε το 1997 και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία από την περίοδο 1999-2000. Εχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, το 2008 και το 2010, ενώ την περασμένη σεζόν τερμάτισε τρίτη και εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο Γιουρόπα Λιγκ αγωνίστηκε μία φορά στο παρελθόν, τη σεζόν 2009-10, όταν και αποκλείστηκε στον α’ προκριματικό γύρο με δύο ήττες από τη σλοβακική Σπαρτάκ Τρνάβα, ενώ πέρυσι συμμετείχε στη β’ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την πολωνική Λεχ Πόζναν.

Η Τρανς Νάρβα, ιδρύθηκε το 1979 και αγωνίζεται σταθερά στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Εσθονίας από τότε που αυτό δημιουργήθηκε, το 1992. Εχει κατακτήσει ένα κύπελλο (2001) και δύο σούπερ καπ (2007, 2008), ενώ στο εθνικό πρωτάθλημα η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει είναι η δεύτερη, το 2006. Πέρυσι τερμάτισε τρίτη, ενώ τη φετινή σεζόν (το πρωτάθλημα Εσθονίας διεξάγεται από τον Μάρτιο ως το Νοέμβριο) βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με 15 βαθμούς μετά από 13 αγώνες. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 1996, όταν συμμετείχε στο Ιντερτότο, αλλά δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει γύρο, με τη συνολική συγκομιδή της να είναι δύο νίκες, μία ισοπαλία και 23 ήττες!