• Αναζήτηση

Εγκυρα τα στοιχεία που προέρχονται από το DNA στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Απέρριψε το δικαστήριο την ένσταση των συνηγόρων των κατηγορουμένων Χριστόφορου Κορτέση και Μαρίας Μπεραχά, οι οποίοι ζητούσαν να μην αναγνωσθούν και να μην ληφθούν υπόψιν από το δικαστήριο τα έγγραφα που αφορούσαν τις πραγματογνωμοσύνες DNA τις οποίες διεξήγαγαν τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ

Απέρριψε το δικαστήριο την ένσταση των συνηγόρων των κατηγορουμένων Χριστόφορου Κορτέση και Μαρίας Μπεραχά, οι οποίοι ζητούσαν να μην αναγνωσθούν και να μην ληφθούν υπόψιν από το δικαστήριο τα έγγραφα που αφορούσαν τις πραγματογνωμοσύνες DNA τις οποίες διεξήγαγαν τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων, οι συγκεκριμένες πραγματογνωμοσύνες έγιναν έξι μήνες μετά τις συλλήψεις των κατηγορουμένων. Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι ποτέ δεν ενημερώθηκαν ότι γίνονται πραγματογνωμοσύνες σε βάρος τους, με αποτέλεσμα να στερηθούν το δικαίωμα της εξαίρεσης κάποιου τεχνικού πραγματογνώμονα και κυρίως -πάντα σύμφωνα με τους συνηγόρους τους- το δικαίωμα του ορισμού δικού τους τεχνικού συμβούλου.

Υπενθυμίζεται ότι και οι οκτώ κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», έχουν αρνηθεί να δώσουν δείγμα DNA, όπως έχουν δικαίωμα εκ του νόμου.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Ιουνίου.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk