Επιστήμονες στις ΗΠΑ έφτιαξαν μια εντυπωσιακή γραφιστική αναπαράσταση της εναλλαγής θερμοκρασίας των ωκεανών. Το animation είναι δημιουργία επιστημόνων του Εργαστηρίου Δυναμικής Γεωφυσικών Υγρών (GFDL) που αποτελεί τμήμα της Εθνικής Ωκεανογραφικής και Ατμοσφαιρικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (NOAA).

Το animation επικεντρώνεται στις μεταβολές θερμοκρασίας των μεγάλων ωκεάνιων ρευμάτων του πλανήτη τα οποία ως γνωστόν είναι και αυτά που ρυθμίζουν το παγκόσμιο κλίμα. Αριστερά στο animation υπάρχει ένας πίνακας με την θερμοκρασία όπως αυτή αποτυπώνεται χρωματικά και δεξιά ένα ρολόι με τους μήνες του έτους και το πώς μεταβάλλεται η θερμοκρασία στην διάρκεια του

Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι το Ρεύμα του Κόλπου, ένα ισχυρό, θερμό και ταχύ ρεύμα του Ατλαντικού Ωκεανού που δημιουργείται στον Κόλπο του Μεξικού. Βγαίνει στον ωκεανό από τα στενά της Φλόριντα και ακολουθεί τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών πριν διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το Ρεύμα του Κόλπου επηρεάζει το κλίμα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά και αυτό της Δυτικής Ευρώπης.