• Αναζήτηση
 • Συνάντηση τη Δευτέρα Ολάντ – Ντράγκι στο Παρίσι

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Κορυφώνονται οι πολιτικές διεργασίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδέχεται σήμερα, Δευτέρα, στο Παρίσι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

  Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, ο κ. Ολάντ θα δώσει στις 28-29 Ιουνίου την πρώτη του μεγάλη μάχη στην Ευρώπη και όλα δείχνουν ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνεργασία με τους σημαντικότερους εταίρους του, πριν βρεθεί ανάμεσα στους «27».

  Έτσι, σήμερα φθάνει στο Παρίσι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, όπως ανακοινώθηκε από την γαλλική προεδρία, η οποία όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

  Την Τετάρτη, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, θα ξαναδεί την Άνγκελα Μέρκελ που έρχεται και αυτή στο Παρίσι. Είναι προφανές ότι η συνάντηση των «4» στη Ρώμη την περασμένη Παρασκευή, δεν ήταν επαρκής για την πλήρη επανασύνδεση του γαλλογερμανικού ζεύγους.

  Στη Ρώμη, επετεύχθη η συμφωνία για ένα σχέδιο ανάπτυξης με τα πρώτα 130 δισ. ευρώ, η Γαλλία όμως θέλει να ελπίζει ότι θα μπορέσει να πείσει και για την εναρμόνιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, με μια κεντρική διοικητική αρχή που θα εγγυάται παράλληλα και για τις καταθέσεις των πολιτών.

  Στη σκληρή αντιπαράθεσή του με τη Μέρκελ εκτιμάται ότι ο Ολάντ διατηρεί ως διαπραγματευτικό ατού την επικύρωση του Δημοσιονομικού Σύμφωνου που δεν έχει έλθει ακόμα στη νέα Βουλή.

  Για να το πετύχει χρειάζεται τη στήριξη των οικολόγων, αλλά και της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk