• Αναζήτηση
 • Μετά την ανάρρωση Σαμαρά το ταξίδι στην Ευρώπη με Βενιζέλο- Κουβέλη

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Παρακαλώ περιμένετε...

  Ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο  για το θέμα της εκπροσώπησης της χώρας στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, μετά τα ιατρικά προβλήματα που παρουσίασαν ο Αντ. Σαμαράς και ο Β. Ράπανος.

  Στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης ξεκαθάρισαν ότι τελικά δε θα υλοποιήσουν την πρόταση να συνοδεύσουν στις Βρυξέλλες τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, δηλαδή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο καθώς δεν θα μεταβεί εκεί ο πρωθυπουργός..

  Δεν θα μεταβούμε στις Βρυξέλλες, διότι δεν θα πάει ούτε ο πρωθυπουργός, ήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αμέσως μετά τη συνάντησή τους.

  Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το ταξίδι στην Ευρώπη θα γίνει αμέσως μετά την ανάρρωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έλαβε εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο, μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στο μάτι.

  Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλης είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό το Σάββατο στον οποίο και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Την ίδια ημέρα συνομίλησε και με τον κ. Ράπανο – για τον οποίον υπάρχει η αίσθηση στη ΔΗΜΑΡ ότι τελικά θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών.

  Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη είναι η εξής:

  «Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την παρουσία μας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

  Δεν θα μεταβούμε διότι δεν μεταβαίνει ο κύριος πρωθυπουργός, αλλά συμφωνήσαμε ότι αμέσως μετά την ανάρρωση του κ. Σαμαρά θα μεταβούμε μαζί στις Βρυξέλλες, σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο, προκειμένου να διαπραγματευτούμε και προπαντός να διεκδικήσουμε όλα εκείνα τα οποία αντιστοιχούν στην εφαρμογή και στην υλοποίηση των όσων έχουμε συμφωνήσει στο επίπεδο της προγραμματικής συμφωνίας-προγραμματικής σύγκλισης. Το ταξίδι στην Ευρώπη θα γίνει αμέσως μετά, παρουσία και των τριών μας».

  Σχετικά με τον κ. Ράπανο σημείωσε:

  «Θέλω να του μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση».

  Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν έχει νόημα να μεταβούν μαζί με τον κ. Κουβέλη στις Βρυξέλλες, αφού δεν θα γίνουν οι σημαντικές κατ’ ιδίαν επαφές με άλλους ηγέτες λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να βγει σύντομα από την αμηχανία της προεκλογικής περιόδου και να αποκτήσει ρυθμούς που θα την βγάλουν από την κρίση.

  Επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό δεκτή η πρόταση του για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, που είναι μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, και τον κ. Τσίπρα.

  Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει σύντομα να συγκροτηθεί ο διυπουργικός συντονισμός για τη διαπραγμάτευση, που θα πρέπει να συνεπικουρείται από πρόσωπα με εμπειρία όπως ο Γιώργος Ζανιάς και ο Πέτρος Χριστοδούλου.

  Επιπλέον, ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και ότι το συντομότερο δυνατόν θα γίνει συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

  Τέλος, ανέφερε ότι συνομίλησε και με τον κ. Ράπανο, αλλά δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά θέματα, παρά μόνο στο θέμα της υγείας του.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk