Οχι άλλες αναβολές

Ατυχή βεβαίως τα ιατρικά περιστατικά των τελευταίων ημερών. Συνδυαζόμενα ωστόσο με τις συνήθεις ελληνικές βραδυπορίες επιβαρύνουν

Οχι άλλες αναβολές | tovima.gr

Ατυχή βεβαίως τα ιατρικά περιστατικά των τελευταίων ημερών. Συνδυαζόμενα ωστόσο με τις συνήθεις ελληνικές βραδυπορίες επιβαρύνουν την κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και επιτείνουν το κλίμα καχυποψίας που επικρατεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν θα έχει την παρουσία που οι περιστάσεις επιβάλλουν στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Το σημαντικότερο πάντως δεν είναι αυτό. Εκείνο που περισσότερο επιβαρύνει την ατμόσφαιρα είναι το γενικότερο αίσθημα αναβολής και καθυστέρησης που η χώρα μεταφέρει προς τα έξω. Και μάλιστα σε στιγμή που όλος ο κόσμος ανέμενε επιτάχυνση και δράση.

Στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στο Παρίσι κι αλλού εμπεδώνεται σταθερά η πεποίθηση ότι οι Έλληνες αντί να αρπάξουν την ευκαιρία διάσωσης και να επιδείξουν έργο μεταρρυθμιστικό, απλώς καταναλώνουν χρόνο, προβάλλοντας μόνο απαιτήσεις. Και ας μην τρέφουμε αυταπάτες θα μας αντιμετωπίσουν αναλόγως.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο αυτή η ατμόσφαιρα αναβολής να σπάσει πάραυτα. Αν είναι δυνατόν εντός των επόμενων ημερών, πριν διαμορφωθούν αντιλήψεις για τη χώρα μας και τη νέα κυβέρνηση. Με άλλα λόγια αναστολές και αναβολές δεν χωρούν πια.

Τώρα είναι ο καιρός της δράσης και δεν πρέπει έπ’ ουδενί να χαθεί.

Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk