• Αναζήτηση
 • Τζ.Σόρος: Εμπόδιο για την έξοδο από την κρίση η γερμανική συμπεριφορά

  «Σε «φιάσκο» κινδυνεύει να μετατραπεί η Σύνοδος Κορυφής αυτής της εβδομάδας στην περίπτωση που η Γερμανία εξακολουθήσει να προβάλει αντιθέσεις στην τραπεζική ενοποίηση αλλά και σε προτάσεις για ένα «πακέτο» αναπτυξιακών μέτρων». Αυτό αναφέρει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Τζώρτζ Σόρος σε άρθρο στους Financial Times τη Δευτέρα.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Σε «φιάσκο» κινδυνεύει να μετατραπεί η Σύνοδος Κορυφής αυτής της εβδομάδας στην περίπτωση που η Γερμανία εξακολουθήσει να προβάλει  αντιθέσεις στην τραπεζική ενοποίηση αλλά και σε προτάσεις για ένα «πακέτο» αναπτυξιακών μέτρων».

  Αυτό αναφέρει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Τζώρτζ Σόρος σε άρθρο  στους Financial Times τη Δευτέρα.

  Το άρθρο της οικονομικής εφημεςρίδας αρχίζει  με αναφορά στη συνάντηση της Ρώμης την  περασμένη Παρασκευή και τη διαπίστωση ότι όλα «σκοντάφτουν» στην αντίσταση της Μέρκελ σε όλες τις προτάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν ανακούφιση στις χώρες του νότου.

  Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής αναφέρει ακόμη ότι η γερμανική απόρριψη όλων των προτάσεων «απειλεί να μετατρέψει τη σύνοδο σε «φιάσκο» που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο γιατί θα αφήσει την υπόλοιπη ευρωζώνη χωρίς ένα σθεναρό τείχος προστασίας ενάντια στην πιθανότητα ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη».

  «Ακόμη και εάν αποφευχθεί ένα μοιραίο ατύχημα», προσθέτει ο ίδιος, « η διάσπαση ανάμεσα σε χώρες δανειστές και οφειλέτες θα ενταθεί και οι χώρες της περιφέρειας δεν θα έχουν καμία πιθανότητα να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους γιατί «το γήπεδο» θα είναι εναντίον τους»,  αναφέρει.

  Ο Τζώρτζ Σόρος  χαρακτηρίζει μάλιστα την πρόταση της Ανγκελα Μέρκελ για δημοσιονομική ενοποίηση που θα προηγηθεί των ευρωομολόγων «ανέφικτη και παράλογη» τονίζοντας ότι η πολιτική ή δημοσιονομική και η τραπεζική ενοποίηση πρέπει «να αναπτυχθούν μαζί κλμακωτά»

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk