• Αναζήτηση
 • Τριάντα σεμινάρια εξ αποστάσεως στον τουρισμό

  Νέο πρόγραμμα 30 αυτόνομων σεμιναρίων από απόσταση εκπαίδευσης στον χώρο της διοίκησης τουρισμού θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στόχος είναι η καλύτερη διασύνδεση με την αγορά ενός από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, τόνισε σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, ο Καθηγητής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Πάρις Τσάρτας, αναφέροντας ότι η διοργάνωση των συγκεκριμένων σεμιναρίων κεφαλαιοποιεί την αναγνωρισιμότητα του Πανεπιστήμιου πέρα από τον στενό ακαδημαϊκό χώρο

  Νέο πρόγραμμα 30 αυτόνομων σεμιναρίων εξ αποστάσεως (distance learning)  εκπαίδευσης στον χώρο της διοίκησης τουρισμού θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στόχος είναι η καλύτερη διασύνδεση με την αγορά ενός από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, τόνισε σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, ο Καθηγητής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Πάρις Τσάρτας, αναφέροντας ότι η διοργάνωση των συγκεκριμένων σεμιναρίων κεφαλαιοποιεί την αναγνωρισιμότητα του Πανεπιστήμιου πέρα από τον στενό ακαδημαϊκό χώρο.

  Τα σεμινάρια εντάσσονται σε τέσσερις ευρύτερους κύκλους σπουδών, Θεωρητική προσέγγιση στον Τουρισμό, Ερευνητικές Μέθοδοι στον Τουρισμό, Ανάπτυξη και Διαχείριση προορισμών και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ απευθύνονται τόσο σε στελέχη του τουριστικού τομέα, όσο και σε εργαζόμενους σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα δίδακτρα για κάθε σεμινάριο είναι στα 600 ευρώ, ενώ προβλέπεται έκπτωση 10% (540 ευρώ) για τους άνεργους και τα μέλη του ΣΕΤΕ, καθώς και κλιμακωτές εκπτώσεις για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν περισσότερα από ένα. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη παροχής εκπτώσεων σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που επιθυμούν επιμόρφωση των στελεχών τους, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο επιδότησης σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

  Το πρόγραμμα έχει βασιστεί σε σημαντικό βαθμό στην υπερ-δεκαετή επιτυχημένη εμπειρία των σχετικών μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σημείωσε ο Αν. Καθηγητής και διευθυντής του ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» Δρ. Δημήτρης Λαγός. Τη θέση του ΣΕΤΕ για «ανωτατοποίηση των τουριστικών σπουδών στη χώρα», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Δρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο Σύνδεσμος θα προσφέρει δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Τουριστική Πολιτική στην Πράξη» διάρκειας περίπου 30 ωρών χωρίς εξετάσεις στους πρώτους 15 συμμετέχοντες κάθε περιόδου.

  Στην παρουσία του προγράμματος ο Δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου Αν. Καθηγητής, διευθυντής του ΕΤΕΜ και Επιστημονικός υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος υπογράμμισε ότι βασική καινοτομία του αποτελεί ο συνδυασμός τριών μεθόδων διδασκαλίας, της σύγχρονης και ασύγχρονης από απόσταση εκπαίδευσης, καθώς και της δια ζώσης εκπαίδευσης μέσα από συναντήσεις. Το κάθε σεμινάριο είναι διάρκειας 13 εβδομάδων (τριών μηνών), εντός των οποίων πραγματοποιούνται 50 ώρες επικοινωνίας μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ γίνονται δεκτοί και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια στο παρελθόν ή/και διαθέτουν τουλάχιστον πενταετή επαγγελματική εμπειρία και έκθεση στο αντικείμενο του τουρισμού. Ολοι οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας πρέπει να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (Lower) και γνώσεις χρήσης βασικών εφαρμογών πληροφορικής (επεξεργασία κειμένου, Internet κλπ.).

  Επιπρόσθετα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολης στην Πάφο ξεκινά ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τουρισμό, ενώ το 2013 αναμένεται να ξεκινήσει αγγλόφωνο μεταπτυχιακό στη Ρόδο.

  Για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με τα σεμινάρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στον σχετικό ιστοτόπο (http://etem.aegean.gr/dlseminars) καθώς και στη Γραμματεία του προγράμματος, κυρία Μάρη Σταθάκουmstath@aegean.gr τηλ. 22710 – 35322).
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk