• Αναζήτηση

Τουρισμός: Ανταλλαγή σπιτιού «την Τελευταία Στιγμή»

Υπηρεσία «Ανταλλαγής την Τελευταία Στιγμή» (Last Minute Exchange) λανσάρει το ελληνικό παράρτημα του παγκόσμιου δικτύου ανταλλαγής σπιτιών, HomeExchange.com (http://Gr.homeexchange.com). Η υπηρεσία επιτρέπει στα μέλη να βρίσκουν άμεσα άλλα μέλη που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μια ανταλλαγή μέσα στις επόμενες 30 μέρες, καθώς το φετινό καλοκαίρι η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους ταξιδιώτες να μειώνουν δραστικά τον προϋπολογισμό τους ενόψει των θερινών διακοπών

Υπηρεσία «Ανταλλαγής την Τελευταία Στιγμή» (Last Minute Exchange) λανσάρει το ελληνικό παράρτημα του παγκόσμιου δικτύου ανταλλαγής σπιτιών, HomeExchange.com . Η υπηρεσία επιτρέπει στα μέλη να βρίσκουν άμεσα άλλα μέλη που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μια ανταλλαγή μέσα στις επόμενες 30 μέρες, καθώς το φετινό καλοκαίρι η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους ταξιδιώτες να μειώνουν δραστικά τον προϋπολογισμό τους ενόψει των θερινών διακοπών.
«Αναπτύξαμε το Last Minute Exchange για να κάνουμε ακόμα πιο εύκολο το ταξίδι, ειδικά για τα μέλη μας που δεν τους αρέσει να προγραμματίζουν τις διακοπές τους από νωρίς», λέει ο Ed Kushins, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του HomeExchange.com. «Η υπηρεσία παρέχει στους ταξιδιώτες μεγαλύτερη ευελιξία και ελευθερία να οργανώσουν τις διακοπές τους στις ημερομηνίες και τον προορισμό που προτιμούν».
«Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για Ελλάδα», λέει η κυρία Ιωάννα Παπαοικονόμου που διαχειρίζεται το ελληνικό παράρτημα. Η αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό για τη χώρα στο εξωτερικό, έχει επηρεάσει ελαφρά, ωστόσο «η ζήτηση για σπίτια σε ελληνικούς προορισμούς παραμένει σταθερή», προσθέτει. Το ελληνικό παράρτημα του HomeExchange.com ξεκίνησε πριν εννέα μήνες με 35 καταχωρήσεις σπιτιών στην Ελλάδα και σήμερα έχουν αυξηθεί στις 74, λέει η κυρία Παπαοικονόμου, παρατηρώντας ότι οι Ελληνες, δεν έχουν συνηθίσει ακόμα στην ιδέα να παραχωρούν τα σπίτια, κυρίως τα εξοχικά τους για ανταλλαγή.
Η ανταλλαγή σπιτιών καθιστά τη διαμονή εντελώς δωρεάν, προσφέροντας τη δυνατότητα κάποιος διακοπές σαν ντόπιος και όχι σαν τουρίστας, ενώ προτείνεται και για προσιτές διακοπές μεταξύ Ελλήνων. Η υπηρεσία «Ανταλλαγής της Τελευταίας Στιγμής» φιλοδοξεί να φέρει σε άμεση επαφή μέλη από όλο τον κόσμο – σε 16 διαφορετικές γλώσσες – από τη Νέα Υόρκη, μέχρι τα ελληνικά νησιά, την Ταϊλάνδη, το Μπαλί, ακόμα και το Λονδίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2012.
Το HomeExchange.com έχει 42.000 μέλη που έχουν πραγματοποιήσει 400.000 ανταλλαγές σπιτιών σε 150 χώρες. Τα τελευταία 20 χρόνια η δωρεάν ανταλλαγή σπιτιών μετατράπηκε από δραστηριότητα μεταξύ φίλων σε παγκόσμια κοινότητα, ενώ «τελευταία επεκτείνεται ακόμα και σε ανταλλαγή αυτοκινήτων, κατά τη διάρκεια των διακοπών», σημειώνει η κυρία Παπαοικονόμου.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk