ΟΤΕ: Συμφωνία με τον Inmarsat

Σε δορυφορικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα εξελιχθεί ο ΟΤΕ, έπειτα από την εμπορική συμφωνία που έκλεισε με το διεθνή οργανισμό δορυφορικών υπηρεσιών Inmarsat για την παροχή των υπηρεσιών Global Xpress

Σε δορυφορικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα εξελιχθεί ο ΟΤΕ, έπειτα από την εμπορική συμφωνία που έκλεισε με το διεθνή οργανισμό δορυφορικών υπηρεσιών Inmarsat για την παροχή των υπηρεσιών Global Xpress.

«Στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων πρωτοποριακών υπηρεσιών από τον Inmarsat σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ΟΤΕ επελέγη μετά από διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν σημαντικοί τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί και επίγειοι σταθμοί δορυφορικών υπηρεσιών από ολόκληρη την Ευρώπη, να παράσχει υπηρεσίες μέσω του επίγειου δορυφορικού σταθμού που διαθέτει στη Νεμέα» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ομίλου.

Όπως αναφέρει, «με την υπηρεσία Global Xpress (GX), ο Inmarsat θα προσφέρει στους τελικούς χρήστες πραγματικές ταχύτητες μέχρι 50ΜΒ, μέσω τριών δορυφόρων Inmarsat-5 (I-5), οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στα μέσα του 2013».

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από τον επίγειο δορυφορικό σταθμό (earth gateway) που διαθέτει ο ΟΤΕ στη Νεμέα, ο οποίος και θα αποτελέσει το co prime site του Inmarsat στη Ν.Α. Ευρώπη στo πλαίσιo του συγκεκριμένου έργου.

Παράλληλα, η εισηγμένη θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας από άκρο σε άκρο (end-to-end connectivity services) σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πολλαπλή διαθεσιμότητα και ιδιαίτερα αυστηρό SLA (Service Level Agreement).

«Ειδικά για το δορυφορικό σταθμό της Νεμέας, η συμφωνία αυτή τον κατατάσσει στους πιο σημαντικούς της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η εν λόγω επένδυση όχι μόνο εδραιώνει τη θέση του ΟΤΕ ως πρώτη επιλογή για τους σημαντικότερους δορυφορικούς οργανισμούς παγκοσμίως, αλλά και οδηγεί σε σημαντικές εισροές ξένων κεφαλαίων στη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk