Υλικά για 4 άτομα
12 λουκάνικα τύπου cocktail
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
1 καρβέλι χωριάτικο ψωμί, σε λεπτές φέτες, χωρίς την κόρα
λίγο έ.π. ελαιόλαδο

Για την κρέμα τυριών
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
100 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
50 ml λικέρ κιρς
50 ml μπίρα άσπρη τύπου Lager
1 κ.γ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Ρολάκια λουκάνικου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε λεπτές φέτες.Τυλίγουμε τα λουκάνικα με το τυρί και κατόπιν με τις φέτες ψωμιού. Ραντίζουμε τα τυλιγμένα λουκάνικα με λίγο ελαιόλαδο, τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά (για ασφάλεια, τα σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδες).

Κρέμα τυριών: Τρίβουμε με μια σκελίδα σκόρδου τον πάτο μιας κατσαρόλας και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά πάντα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσουν τα τυριά και έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα σαν φοντύ είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε αμέσως μαζί με τα ρολάκια λουκάνικου.